Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Lichaamsverzorging | 9x Ontharingstips voor gave, gladde benen tijdens je zonvakantie

9x Ontharingstips voor gave, gladde benen tijdens je zonvakantie

Ga jij binnenkort op zonvakantie? Denk dan even goed na het wanneer en hoe van je benen ontharen. We hebben 9x tips voor je om je huid mooi te houden en de haargroei te vertragen.

Lichaamsverzorging
9x Ontharingstips voor gave, gladde benen tijdens je zonvakantie

Het is vast prik: voordat je op vakantie gaat, onthaar je je benen. En dan maar hopen dat je de vakantietijd ermee kunt uitzitten. We hebben een paar praktische ontharingstricks & tips voor je. Trucjes om ontharen zo lang mogelijk uit te stellen maar ook tips om je huid zo min mogelijk te beschadigen.

  • Onthaar je benen niet vlak voordat je op vakantie gaat. Wat voor een methode je ook gebruikt, het is en blijft een trauma voor je huid. Een lange vlucht met droge lucht en fel zonlicht doen je huid onder die omstandigheden geen goed.
  • Gebruik je altijd dezelfde methode en gaat dat goed, verander dan niet tijdens je laatste ontharingssessie voor de vakantie van strategie. Je weet nooit hoe dat uitpakt. Experimenten kun je beter uitvoeren als je in je eigen omgeving blijft en uit de zon.
  • Ontharingsmethodes als laser of fotoepilatie (ILP-licht) kun je beter in de winter toepassen. Ga in ieder geval niet met een net behandelde huid in de zon.
  • Scheer je je benen, dan kun je de tijd tussen twee ontharingsmomenten oprekken door je benen te exfoliëren (bijvoorbeeld met salicylzuur). Hierdoor komen de haartjes compleet uit hun haarfollikel en kun je ze zo dicht mogelijk bij je huid afscheren. Bovendien hoef je minder snel weer te scheren omdat je de haartjes die normaal onder de dode huidcellen schuilgaan, al hebt verwijderd. Exfolianten zijn bovendien perfect tegen zonschade en houden je huid soepel en zacht. Ook hier geldt weer dat je hier niet vlak voor de vakantie mee moet gaan experimenteren. Begin er ruim van tevoren.
  • Scheer je je beenhaar, gebruik dan altijd voldoende scheerschuim voordat je met het scheermesje aan de slag gaat. Voor het aanbrengen van de scheerschuim kun je een ouderwetse scheerkwast (even bij hem buurten) gebruiken waardoor het schuim goed contact met de huid maakt en je zo dicht mogelijk bij het huidoppervlak kunt komen zonder het te beschadigen.
  • Til, als het even kan, je volgende ontharingsmoment over je zonvakantie heen. Blootstelling aan de zon maakt je huid gevoeliger voor ontharing. Doe je huid daarom geen geweld en probeer tijdens de zonvakantie niet te ontharen. Beter nog als je ook bij thuiskeer nog een weekje wacht.
  • Je kunt proberen om de haargroei te verminderen door pepermuntthee te drinken. Dit zou de hoeveelheid androgenen (mannelijke hormonen) terugbrengen en de haargroei verminderen.
  • Een andere manier om haargroei af te redden, is sojaproducten eten. Soja verhoogt de oestrogenen (vrouwelijke hormonen) in ons lichaam waardoor je een betere balans met de androgenen krijgt. Ook dit kan je haargroei verminderen.
  • Ook crèmes op basis van soja zouden de haargroei kunnen afremmen en bovendien zouden de lichaamshaartjes op den duur fijner teruggroeien. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Charlotte Mesman voor TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE