Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Oeps! Voetschimmel. Wat nu?

Oeps! Voetschimmel. Wat nu?

Het kan je zomaar gebeuren: voetschimmel. En heb je het eenmaal dan kom je er …

voetschimmel800

Het kan je zomaar gebeuren: voetschimmel. En heb je het eenmaal dan kom je er maar moeilijk weer vanaf. Goed aanpakken is het advies van de dermatologen. Daarom moet je weten wanneer je in actie moet komen. Hoe herken je voetschimmel en wat moet je doen?

1. Hoe herken je voetschimmel?

In meeste gevallen nestelt de schimmel zich tussen de tenen, met name tussen de vierde en de vijfde teen omdat die tegen elkaar gedrukt zitten wat gemakkelijk voor een vochtige omgeving zorgt. Controleer deze zone door deze tenen uit elkaar te trekken. Als je last van schimmel hebt, zal de huid wit en schilferig en/of beschadigd zijn en een muffe geur afscheiden.

2. Hoe kun je voetschimmel voorkomen?

De schimmels gedijen het best in een warme en vochtig omgeving en als in die omgeving ook nog eens veel mensen bij elkaar zijn, neemt de kans om voetschimmel op te lopen behoorlijk toe. De schimmel verspreidt zich door middel van sporen in de vorm van minuscule bolletjes die gemakkelijk de huid binnendringen. Het is daarom belangrijk op in dit soort omgevingen niet op blote voeten te lopen maar altijd (je eigen) schoenen te dragen. Verder moeten de voeten na douchen en zwemmen goed afgedroogd worden, vooral ook tussen de tenen om de vochtigheid zo laag mogelijk te houden.

3. Kan voetschimmel spontaan genezen of moet er altijd een behandeling aan te pas komen?

Nee, voetschimmel geneest niet spontaan, sterker nog, de schimmels hebben de neiging om actief te blijven en zijn recidief; ze kunnen nog jaren achtereen terugkomen. Dit komt omdat de sporen van de voetschimmel niet vatbaar zijn voor medicijnen en de infectie weer kunnen doen oplaaien. Daarom is het belangrijk om voetschimmel te behandelen met geneesmiddelen die zonder problemen langere tijd kunnen worden ingenomen.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE