Trendystyle.net | Fashion trends | Kledingtips | Nou ja zeg, nu maken verticale strepen opeens dik!

Nou ja zeg, nu maken verticale strepen opeens dik!

Strepen duiken in de zomer steevast in het modebeeld op. Vooral T-shirts en lange mouwloze …

Strepen duiken in de zomer steevast in het modebeeld op. Vooral T-shirts en lange mouwloze jurken in kleurige streepmotieven zijn in het warme seizoen geliefd. Strepen vormen een frisse marine-look die aan zon, zee en strand doet denken.

Maar guess what! Als je slanker wilt lijken, moet je volgens de laatste theorieën niet voor verticale maar voor horizontale strepen kiezen. Wacht eens even! Staat dat niet haaks op wat ze ons al die jaren hebben geleerd? Verticale strepen maken slank, horizontale strepen niet…

De modegoeroes (of een enkeling althans) lijken op dit idee zijn teruggekomen. Een visuele studie zou hebben uitgewezen dat juist horizontale strepen langer en dunner afkleden. Het zou ongeveer hetzelfde effect opleveren als de ‘Helmholtz illusie’: als je twee vierkanten met verticale en horizontale strepen met elkaar vergelijkt dan lijkt het vierkant met de horizontale strepen smaller en langer.

De horizontale-strepen-maken-slanker theorie is al een tijdje in omloop maar gaat er bij ons maar moeilijk in (maar wie zijn wij?). Wat vinden jullie ervan? Kiezen jullie altijd bewust voor een verticale streep omdat die slanker afkleedt? En zou je, nu je deze theorie kent, eerder voor een horizontale streep gaan of geloof je er niets van?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE