Trendystyle.net | Psychologie | Verdienen blondines meer?

Verdienen blondines meer?

Als je blond bent, verdien je meer. Waar of niet? Volgens een studie van de …

blondines-verdienen-meer-800x533
Verdienen blondines meer?

Als je blond bent, verdien je meer. Waar of niet? Volgens een studie van de Universiteit van Queensland, Brisbane (Australië) zouden blonde vrouwen ongeveer 7% meer verdienen dan hun donkerharige collega’s. En 6% zou een rijkere man trouwen dan hun donkerharige rivales.

Deze uitkomsten staan volgens ons (maar dat is onze bescheiden mening) haaks op de studies die stellen dat brunettes in de regel op de werkvloer beter scoren omdat donker haar ‘intelligenter’ zou overkomen dan blond en dat mannen eerder geneigd zijn om brunettes te trouwen.

Bovendien vragen we ons af of blondines aan het einde van de maand echt meer op hun bankrekening overgeschreven krijgen dan brunettes. Zou het waar zijn, dan is het misschien een goede reden om je eens aan een lichter haarverfje te wagen :-)

Overigens lijkt het er wel op dat ‘uiterlijk’ een belangrijke rol speelt bij de beoordeling van een kandidaat tijdens een sollicitatiegesprek. Uit een Amerikaans onderzoek komt naar voren dat het, na ervaring en zelfverzekerdheid, de derde bepalende factor is.

Maar of highlights of een blonde haarkleur je ook een hoger salaris opleveren… Wij betwijfelen het. Wat jullie?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE