Verdienen blondines meer?

blondines-verdienen-meer-800x533
Verdienen blondines meer?

Als je blond bent, verdien je meer. Waar of niet? Volgens een studie van de Universiteit van Queensland, Brisbane (Australië) zouden blonde vrouwen ongeveer 7% meer verdienen dan hun donkerharige collega’s. En 6% zou een rijkere man trouwen dan hun donkerharige rivales.

Deze uitkomsten staan volgens ons (maar dat is onze bescheiden mening) haaks op de studies die stellen dat brunettes in de regel op de werkvloer beter scoren omdat donker haar ‘intelligenter’ zou overkomen dan blond en dat mannen eerder geneigd zijn om brunettes te trouwen (lees ook ‘Is de perfecte vrouw een brunette?‘).

Bovendien vragen we ons af of blondines aan het einde van de maand echt meer op hun bankrekening overgeschreven krijgen dan brunettes. Zou het waar zijn, dan is het misschien een goede reden om je eens aan een lichter haarverfje te wagen :-)

Overigens lijkt het er wel op dat ‘uiterlijk’ een belangrijke rol speelt bij de beoordeling van een kandidaat tijdens een sollicitatiegesprek. Uit een Amerikaans onderzoek komt naar voren dat het, na ervaring en zelfverzekerdheid, de derde bepalende factor is.

Maar of highlights of een blonde haarkleur je ook een hoger salaris opleveren… Wij betwijfelen het. Wat jullie?

JOUW MAANDHOROSCOOP!
Ram
Stier
Tweelingen
Kreeft
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2021. De nieuwste mannenmode trends 2021 op ADVERSUS. KLIK HIER!

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE