Trendystyle.net | Fashion trends | De nieuwe ‘oversize’ mode is niet depressief

De nieuwe ‘oversize’ mode is niet depressief

De mode is: oversize. Demna Gvasalia, creatief directeur van Balenciaga, zou het hebben omschreven als …

Oversize mode
Balenciaga lente zomer 2017, photo: Depositphoto

De mode is: oversize. Demna Gvasalia, creatief directeur van Balenciaga, zou het hebben omschreven als de kledingstijl van een ‘depressieve kantoorbediende’. De kleding voor lente en zomer 2017 is wijd en raakt geen stukje huid. Maar het beeld van de depressieve kantoorbediende vereist enige verduidelijking.

Het is waar dat baggy kleding wel met depressief-zijn wordt geassocieerd maar als je de catwalkfoto’s bekijkt, dan zul je zien dat er een groot verschil tussen de ‘oversize’ mode van nu en ‘baggy’ kleding is. De oversize creaties op de runways, duidelijk geïnspireerd door de jaren ’80 mood die weer is opgelaaid, zijn alles behalve depressief. De kledingstukken zijn wijd, oké, maar met scherpe, gedefinieerde couture lijnen. Het heeft niets te maken met de trieste, neerhangende baggy en shabby ‘Ik trek maar iets aan’-outfits van de voornoemde depressieve kantoorbediende. Het enige raakpunt zijn de volumes.

Toch blijft er enige weerstand tegen wijde volumes bestaan. Want het ‘hoe strakker, hoe vrouwelijker’ zit er toch wel een beetje ingebakken, bij vrouwen maar ook bij mannen. Juist daarom is het zo interessant om eens voor grotere volumes te gaan. Als wijd op de juiste wijze gedragen wordt, kan het heel stijlvol en, ja zelfs heel vrouwelijk zijn. Een goed gekozen wijde outfit getuigt van persoonlijkheid, zelfverzekerdheid en een ontspannen houding. Je hoeft jezelf niet te bewijzen.

Overigens zouden we je niet aanraden om de extravagante creaties van de modeontwerpers één-op-één te kopiëren. In de nieuwste modecollecties zijn ook wijde items te vinden die zich gemakkelijk laten dragen. Wijde broeken, wijde broekpakken, maar ook wijde, lange tunieken, blouses met supervolumes en wijde schouders (jaren ’80), wijde blazers, wederom met grote schouders, en oversize jassen.

Wijd is trendy. Wijd is ook heel comfortabel. Een waarschuwing is dan ook op z’n plaats: heb je eenmaal van de aantrekkelijke vrijheid van wijde kleding geproefd, dan zou je wel eens nooit meer terugwillen naar die slim fit broekjes en buik-in-truitjes. Het is bevrijdend!

Oversize mode lente zomer 2017
Ellery lente zomer 2017, photo: courtesy of Ellery
Oversize mode lente zomer 2017
Chalayan lente zomer 2017, photo: courtesy of Chalayan
Oversize mode lente zomer 2017
Issey Miyake lente zomer 2017, photo: courtesy of Issey Miyake

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE