Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Nepwimpers aanbrengen kun jij ook

Nepwimpers aanbrengen kun jij ook

Wimpers worden wel ‘het lijstje rond je ogen’ genoemd. Lange, donkere wimpers hebben altijd deel …

Nepwimpers
Nepwimpers aanbrengen kun jij ook

Wimpers worden wel ‘het lijstje rond je ogen’ genoemd. Lange, donkere wimpers hebben altijd deel uitgemaakt van het schoonheidsbeeld. Een sensuele vrouw speelt met haar ogen en ‘slaat haar wimpers neer’. Lange, volle wimpers maken de oogopslag extra sexy.

Mascara is en blijft daarom één van de belangrijkste make-uptools. Breng meerdere lagen aan voor een open blik en een levendige oogopslag. Je kunt natuurlijk ook voor valse wimpers kiezen. Anders dan je misschien wel denkt, worden nepwimpers vooral gebruikt om een mooie, maar vooral natuurlijke look te creëren. Nepwimpers hoeven er echt niet kunstmatig uit te zien. Als je natuurlijk uitziende wimpers gebruikt en je ze op de goede manier aanbrengt, maken ze je mooier zonder dat iemand ziet dat je nepwimpers draagt.

Tegenwoordig bestaan er vele soorten wimpers: kastanjebruine wimpers, blonde wimpers, superlange wimpers, wimpers die je over de hele lengte van je ooglid aanbrengt of kleine toefjes.

Het is echt verbazingwekkend hoe je iets wat ‘nep’ is kunt gebruiken voor een natuurlijke look. Soms hebben we hele korte wimpers, soms hebben we lange wimpers en dan heb je geluk. Met een kleine kunstingreep als nepwimpers kun je zo’n schoonheidsfoutje gemakkelijk corrigeren.

Hoe breng je nepwimpers aan?

Nepwimpers
M.A.C make-up artist Michele Magnani aan het werk
  • Nepwimpers breng je aan voordat je je ogen opmaakt.
  • Heb je geen ervaring met het aanbrengen, begin dan met nepwimpers die de hele lengte van je ooglid beslaan (toefjes zijn moeilijker aan te brengen).
  • De wimpers zitten meestal met een beetje lijm aan de verpakking vast. Haal ze heel voorzichtig los. Trek niet aan de haartjes, maar aan het lange stuk waaraan de haartjes bevestigd zijn.
  • Leg een van de wimpers op je ooglid om te kijken of deze niet langer is dan jouw oog. Is dat wel het geval, maak de wimpers dan voorzichtig met een schaartje korter (aan de buitenkant).
  • Breng een dun lijntje lijm op de wimpers aan. Kijk uit dat er geen lijm aan je vingers komt anders heb je kans dat je de wimpers, tijdens het opplakken, met lijm besmeurd raken. Ga ervan uit dat je de wimper in één keer goed moet aanbrengen. Het resultaat is dan het mooiste (bij meerdere keren aanbrengen wordt de lijmlaag steeds dikker en dat zie je).
  • Neem de binnenste ooghoek als uitgangspunt. Druk de wimper voorzichtig vast daar waar het eerste haartje van je echte wimpers te zien is. Volg dan de lijn van je wimpers richting de buitenhoek van je oog. Druk de wimpers voorzichtig aan met een wimperstokje (of de ronde achterkant van een smalle make-upkwast – dat is zachter en minder gevaarlijk voor je oog).
  • Na het aanbrengen kunnen de wimpers onwennig aanvoelen en kunnen je ogen tranen. Wacht rustig even af. Meestal verdwijnen deze verschijnselen na enkele minuten. Is dat niet het geval, dan zul je de wimpers opnieuw, maar dan verder van de binnenste ooghoek verwijderd, moeten aanbrengen.
  • Maak nu het oog op. Om het lijntje van de nepwimpers te verdoezelen, kun je het beste met een donkere eyeliner een lijntje langs je wimpers trekken. Zet je eigen wimpers en de nepwimpers voorzichtig met mascara aan.
  • Na gebruik kun je de nepwimpers gemakkelijk verwijderen door aan de buitenste haartjes te trekken.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE