Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | De hotste nail art trends volgens top nail stylist Jessica Scholten

De hotste nail art trends volgens top nail stylist Jessica Scholten

Er is niemand die er ons meer over de meest actuele nail art trends en nagellakkleuren …

Nail art Jessica Scholten
Nail art Jessica Scholten

Er is niemand die er ons meer over de meest actuele nail art trends en nagellakkleuren kan vertellen dan Jessica Scholten. Jessica is dé nail artist van Nederland. Ze wordt gevraagd door Vogue, door Harper’s Bazaar en andere toonaangevende tijdschriften om de nail art voor mode en beauty shoots te ontwerpen en uit te werken. Internationaal is ze ook helemaal aan het doorbreken. Zo deed ze al meerdere seizoenen de Fashion Weeks in New York, Londen en Parijs, en dat op haar drieëntwintigste.

Bij dat alles heeft deze jonge en ondernemende nail artist ook nog haar eigen salon bij Mogeen in Amsterdam en werkt ze samen met verschillende nagellakmerken om de allernieuwste trends op nagellak gebied te ontwikkelen.

Terug naar onze openingszin: er is niemand die er ons meer over de meest actuele nageltrends en nagellakkleuren kan vertellen dan Jessica Scholten! Jessica vertelde ons een heleboel over de nieuwste trends en maakte ons helemaal enthousiast.

Welke nagellak trends en kleuren gaan we voor zomer 2016 zien?  

Jessica Scholten: Als ik naar de fashion shows en ook naar de nieuwste collecties kijk (ook naar de collecties die nog moeten uitkomen), dan zie ik dat pastelkleuren wel echt hét ding van deze zomer zijn. Lichte, frisse tintjes. Pastels zijn de nieuwe nude van zomer 2016.  Lila, lichtroze, babyblauw, lichtgrijs, eigenlijk allerlei kleuren maar dan steeds de lichte variant.

Pastels zijn de nieuwe nude van zomer 2016

nail art
Nail art Jessica Scholten. Pastels en nude

Voor de statement looks bij de fashion shows werd er bovendien opvallend veel met glitter en metallic accenten gewerkt. Wat ik daar heel vernieuwend aan vond is, was het gebruik van rosegold (rozegoud), een trend die we ook al een tijdje in het interieur zien. Denk bijvoorbeeld aan een French manicure waarbij het klassieke witte maantje voor de verandering nu eens rosegold is. Of aan een streep of een glitteraccent in rosegold. Ik zelf heb laatst voor een shoot van Harper’s Bazaar ook een grafische nail art met deze rosékleurige metallic gemaakt, in combinatie met pastelgeel en nude. Dat is wel echt dé trend die we gaan zien: een combinatie van rosegold, nude en pastels.

nail art
Nail art Jessica Scholten. Hot: metallics, nude en pastels

Dat is wel echt dé trend die we gaan zien: een combinatie van metallics, nude en pastels.

Een French in rosegold. Mooi! Kun je ons nog meer trendy ideetjes met metallics en glitter aan de hand doen?

Als je iets met metallics wilt doen, kun je spelen met lakjes met een glittertje. Of je kunt iets doen met transferfolie. Dat is ontzettend leuk en ook heel simpel om thuis te doen. Je plakt de folie op de nagellak als die net niet droog is, daar waar je het metallic patroontje wilt hebben, en dan trek je de folie er gewoon af. Je kunt er heel coole dingen mee doen. Je kunt bijvoorbeeld voor een fade basis (een vervagende ondergrond) kiezen en dan bepaalde stukken met folie versieren. Dan heb je echt trendy nagels!

Kun je ons ook iets meer vertellen over de nieuwste nagellak collecties?

Opvallend is, en dat zie je al een tijdje, dat we behalve de in-trend tinten in de collecties best wel uiteenlopende kleuren tegenkomen. Eigenlijk moet iedereen er wel een kleurtje in kunnen vinden om zich mee te identificeren. Want tegenwoordig zie je steeds meer dat het niet allemaal om de trends draait, maar vooral ook om wat jij zelf mooi vindt. Maar daarnaast blijf je natuurlijk ook wel trends zien, zoals die pastelkleuren. Die zijn wel echt opvallend. 

Matte nagellak, hoogglans, of misschien wel beide?

Ik zie de combinatie van beide in de nail art. Je kunt enorm leuke effecten creëren met mat en hoogglans. Zo kun je een paar nagels mat lakken en de rest hoogglans. Je lakt bijvoorbeeld twee nagels op een hand matrood en de overige nagels maak je neutraal met glans. Of je lakt alle nagels zwart met een glanzende topcoat en dan maak je het design af met een French. Dat randje kan mat zijn, maar je kunt ook per nagel andere combinaties maken. De ene nagel mat, de andere glans.

Deze zomer zien we veel designs die per nagels net weer even anders zijn

nail art
Nail art Jessica Scholten. Niet iedere nagel hoeft exact hetzelfde te zijn

Dat is eigenlijk wel een opvallende trend van nu: dat we bijna per nagel voor een uniek design gaan. Er moet natuurlijk wel hetzelfde gevoel in zitten, maar elke nagels is steeds een beetje anders. Strepen in verschillende richtingen, bijvoorbeeld een nude ondergrond en dan een zwarte streep die elke keer weer een beetje anders is. Of een fade ondergrond die niet helemaal perfect overal hetzelfde is. We hoeven dus niet echt niet per se op elke nagel hetzelfde printje te maken!

Met dank aan Jessica Scholten, www.jessicascholten.nl

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE