Trendystyle.net | Fashion trends | Modetrends lente zomer 2022 | De roklengtes voor de lente en zomer 2022 zijn ronduit wispelturig

De roklengtes voor de lente en zomer 2022 zijn ronduit wispelturig

Nooit tevoren zagen we wispelturige roklengtes als voor lente zomer 2022. Van micro mini tot maxi! Je zou bijna geloven dat de roklengtes echt iets over de economie zeggen.

Roklengtes lente zomer 2022
Modetrends lente zomer 2022. Roklengtes. Photos courtesy of Miu Miu, Alberta Ferretti, Dsquared2, Fendi, Etro

Nooit eerder zagen we zo’n wispelturig beeld in de roklengtes. Voor lente zomer 2022 is de range van roklengtes enorm wijd: van microscopisch kleine gevalletjes tot maxi rokken waarmee je bij wijze van spreken de vloer kunt aanvegen.

De theorie is dat mini op economische goede en optimistische tijden duidt en dat maxi in economisch slechte en donkere tijden wordt gedragen. In dat opzicht zou deze roklengte theorie, als je ‘m loslaat op de mode in 2022, zeker kloppen want een wispelturiger (en onzekerder) beeld – zowel qua rokken als maatschappelijke situatie – is nauwelijks voor te stellen. Maar laten we optimistisch blijven en gewoon op al die heerlijke roklengtes focussen. We lopen je erdoor heen.

Modetrends lente zomer 2022. Rokken
Modetrends lente zomer 2022. Rokken. Photos courtesy of Fendace

De nieuwigheid voor lente zomer 2022 is absoluut de micro minirok met de ‘strookjes stof’ van Miu Miu, net iets breder dan een ceintuur, aan kop. Deze microrokjes (zie ook Fendace, een collectie van Fendi en Versace samen) hebben een schaamteloos lage taille en bedekken nauwelijks je liezen. De micro mini rok is inmiddels cult. Je komt ‘m overal tegen en deze schaamteloos korte rokjes schitteren op de covers van de meest toonaangevende tijdschriften. Influencers lopen ermee weg. De micro mini is een hype!

Modetrends lente zomer 2022
De comeback van de jaren ’60 minirok. Photo courtesy of Dior

Gelukkig zijn er ook legio minirokjes met hoge taille. Dit model laat zich veel gemakkelijker dragen. Het komende seizoen combineren we het graag met een kort jasje in dezelfde stijl. Een nieuw soort tailleur ziet het licht! Supercool voor twintigers en dertigers voor op de werkvloer (als we die weer opmogen). We zagen dit soort skirt suits op vele catwalks, onder meer bij Dior en Alberta Ferretti.

Een stijl an sich vormen de korte plooirokjes in preppy stijl. We dragen ze zowel met hoge als lage taille. Je combineert ze met varsity jacks en hoodies. Steeds vaker duiken ook tennisrokjes in het modebeeld op. In het smetteloos wit met een klassiek donkerblauw streepje. We kunnen je nu al verklappen dat deze trend de komende winter gaat doorzetten. Het was wederom het modehuis Miu Miu dat hier het voortouw nam.

Modetrends lente zomer 2022. Rokken
Modetrends lente zomer 2022. Rokken. Photos courtesy of Max Mara Resort 2022

Rokken tot op de knie (of net daarboven) met een retro twist komen ook weer in beeld. Deze rokken waaieren vaak wijd uit, maar ook de kokerrok met grote split is terug. Deze roklengte is ultravrouwelijk, en laat zich gemakkelijk combineren. Supermooi zowel met een bijpassend jasje (met eronder een crop top of enkel een beha!) als ook met een grote trui.

Modetrends lente zomer 2022. Rokken
Modetrends lente zomer 2022. Rokken. Photos courtesy of Michael Kors

Als er een roklengte die chic is, dan is dat de kuitlange (midaxi) rok. Ook deze kent dit seizoen weer enorm veel varianten: van de plooirokken tot kokerrokken. Huid showen is een maxitrend voor deze zomer, en de modehuizen zijn op dit punt behoorlijk consequent en volhardend, dus ook deze klassiekers draag je met crop top of beha in zicht (maar het hoeft natuurlijk niet).

Liefhebbers van de boho en hippie stijl kunnen hun hart ophalen aan lange zwierige rokken die je met een gehaakte top draagt. Verder zijn er legio lange avondjurken, cut-out of in pailletten, voor zwoele zomeravonden.

Keus te over, zouden we zo zeggen.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE