Trendystyle.net | Fashion trends | Modetrends lente zomer 2022 | Het hotste leren jack voor 2022 is (mega) oversized

Het hotste leren jack voor 2022 is (mega) oversized

Modeklassieker, culthit, must-have. Het leren jack is de grote lieveling van de fashion modellen. Het meest avant-gardistische model voor 2022 is mega-groot.

Modetrends lente zomer 2022
Het hotste leren jack voor 2022 is (mega) oversized. Streetstyle foto’s Charlotte Mesman

De afgelopen seizoenen wemelde het op de catwalks van de (nep)leren items. Zo ongeveer elk kledingstuk dat je je kon voorstellen, kwam in een (nep)leren versie. Het was een explosie van leer. Ook de modetrends voor lente zomer 2022 laten weer volop (nep)leer zien.

Leren jacks
Het leren jack is de streetstyle must-have voor voorjaar 2022. Photo courtesy of Prada

Vooral het leren (motor)jack staat in het middelpunt van de belangstelling. Deze opleving hebben we natuurlijk weer aan de comeback van de modetrends uit Y2K (de jaren rond de eeuwwisseling) te danken. Dit seizoen dragen we het in verschillende versies: slank afkledend en gestroomlijnd zoals je het inderdaad op de motor zou dragen maar ook in superduper coole oversized én vintage versie. Vooral Prada is hier koploper.

Voor een up-to-date mode look ga je dit seizoen voor een mega groot leren jack, al dan niet met vintage feeling. Tip: check de garderobe van manlief. Stijladvies: draag zo’n enorm jack op een minirok!

Streetstyle mode 2021. Leren jacks
Streetstyle mode 2022. Leren jacks. Foto: Charlotte Mesman

Ook in de streetstyle tijdens de modeweken wemelt het dit seizoen van de leren jacks. De meest populaire modellen van het moment zijn daar nog steeds stoer, vrij kort en met grote revers. Zwart is dé (niet)kleur maar bruin mag ook. Leren jacks met franjes zijn een beetje op hun retour. In plaats daarvan zien we wat langere leren jasjes met een net wat klassiekere snit.

Leren jacks
Het leren jack is de streetstyle must-have voor voorjaar 2022. Streetstyle bij Prada

De leren jacks laten zich daadwerkelijk op alles dragen: op spijkerbroeken en geklede broeken. Eronder draag je een sweater met capuchon, een mooi truitje of – voor een ultieme 2022 look – een crop top. Ook op (romantische) jurken en (mini)rokken doen ze het goed. Het is de ideale must-have voor (frisse) lentedagen.

Streetstyle mode 2022. Leren jacks
Streetstyle mode 2022. Leren jacks. Foto: Charlotte Mesman

Bekijk de mode foto’s voor 2022 maar eens en laat je inspireren voor jouw eigen modelook.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE