Trendystyle.net | Fashion trends | Mode trends zomer 2021 | Modetrends lente zomer 2021. Trench coats. Nieuw: in kleur of superkort!

Modetrends lente zomer 2021. Trench coats. Nieuw: in kleur of superkort!

Trenchcoats zijn opnieuw een hit. Volgens de modetrends voor lente zomer 2021 gaan we ze in allerlei kleuren maar ook lengtes dragen. Laat je fantasie gaan.

Modetrends lente zomer 2021. Trench coats
Modetrends lente zomer 2021. Trench coats. Photo: courtesy of Louis Vuitton

De modetrends voor lente zomer 2021 bedelen, net zoals de vorige seizoenen, een ereplaats toe aan de trenchcoats. De afgelopen seizoenen werd deze modeklassieker (wederom) ‘cult’. En zoals altijd als een modetrend het een paar seizoenen achterelkaar uitzingt, wordt er een schepje bovenop gedaan en komen de modehuizen met fantasierijke varianten op het thema.

Trenchcoats in kleur voor lente zomer 2021

Modetrends lente zomer 2021. Trench coats
Modetrends lente zomer 2021. Trench coats. Photo: courtesy of Louis Vuitton

Eén van de nieuwigheden (of beter: comebacktrends) voor lente zomer 2021 is: de trenchcoat in kleur. Bij Louis Vuitton zagen we een lange trenchcoat in het blauwgroen. Maar ook kleuren als rood, geel, roze en spierwit zijn in de mode.

Superlange of extrakorte trenchcoats

Modetrends lente zomer 2021. Trench coats
Modetrends lente zomer 2021. Trench coats. Photo: courtesy of Maison Margiela

De lengtes van de trenchcoats variëren dit seizoen van superlang tot ultrakort. Eén van de kortste trenchcoats zagen we bij Maison Margiela. Daar reikte de trench niet eens tot de navel. Deze trench is in lijn met de ultrakorte boxy blazers en gilets die we het komende seizoen gaan dragen.

Modetrends 2021. De zwarte broek is terug. Photo: courtesy of Saint Laurent
Modetrends 2021. Photo: courtesy of Saint Laurent

Trenchcoats met ‘open mouwen’

Modetrends lente zomer 2021. De allernieuwste trench coats. Photo: courtesy of Max Mara
Modetrends lente zomer 2021. De allernieuwste trench coats. Photo: courtesy of Max Mara

De ‘open mouw’ is een trend voor lente zomer 2021: mouwen die van pols tot (bijna) oksel aan de onderkant open zijn. Vooral bij Max Mara kwamen we deze nieuwe modetrend tegen.

Klassieker dan klassiek

Modetrends lente zomer 2021. Trench coats
Modetrends lente zomer 2021. Trench coats. Photo: courtesy of Giada

Behalve alle nieuwigheden vieren ook ultraklassieke modellen weer hoogtij. Deze trend is in lijn met de geklede ‘bonton’ mood die we sinds een paar seizoenen in de mode terugzien. Bij zo’n trenchcoat zou je zelfs aan handschoentjes kunnen denken (van die handschoentjes die grootmoeder vroeger aantrok om naar de kerk te gaan)! Maar let wel: hoe klassiek de trenchcoats van nu ook zijn, ze hebben altijd een eigentijdse twist. Oversize is nog steeds een actuele trend.

N.B. Wat voor een trenchcoat je ook kiest, je draagt hem over alles, ook over een joggingpak!

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE