Modetrends. Dit zijn de modekleuren voor herfst winter 2016 2017

Modekleuren herfst winter 2016 2017
Warme aardetinten op de catwalk van Alberta Ferretti herfst winter 2016 2017, ph. Mauro Pilotto

De eerste vraag die wij altijd over de mode voor het nieuwe seizoen krijgen, is wat de kleuren gaan doen.

Voor herfst winter 2016 2017 borduren we voort op het kleurpalet van lente en zomer 2016, maar dan wel weer net even in andere nuances natuurlijk.

Dit betekent dat we (gelukkig! zouden we bijna zeggen) niet te maken hebben met een klassieke kleurenpalet van sombere groen-, bruin- en grijstinten (want dat zijn toch de kleuren die je voor de winter zou verwachten) maar met schitterende nuances waarin vooral ijsblauwe en donkerdere hemelsblauwe tinten een belangrijke rol spelen. We zetten de kleurentrends even voor je op een rijtje.

IJsblauw en intens hemelsblauw

Modekleuren herfst winter 2016 2017
Ijsblauwe tinten op de catwalk van Stella McCartney herfst winter 2016 2017, ph. Mauro Pilotto

Blauw is en blijft de meest geliefde kleur. Voor de lente zagen veel hemelsblauw. Deze kleur verdiept zich voor herfst en winter 2016 2017 in een wat donkerdere diepblauwe tint – ‘Riverside’ genoemd – en een schitterende lichte, ijsblauwe tint die kleurspecialist Pantone ‘Airy Blue’ heeft gedoopt.

Warme roodtinten

Warme roodtinten (in combinatie met de nieuwe paarsrode kleur) op de catwalk van Salvatore Ferragamo herfst winter 2016 2017, photo: Ferragamo
Warme roodtinten (in combinatie met de nieuwe paarsrode kleur Bodacious) op de catwalk van Salvatore Ferragamo herfst winter 2016 2017, photo: Ferragamo

Naast blauwtinten gaan we ook veel warme roodtinten zien, zoals een energetische dieprode tint (Aurora Red), een warme rodeklei tint (Potter’s Clay) en verder ook een blozende rozerode poedertint (Dusty Cedar).

Natuurlijke tinten

Verder ontbreken dit seizoen ook de aardekleuren en natuurlijke tinten niet. Denk hierbij aan warme taupetinten, pikante mosterdkleuren maar ook lichtgrijze nuances die zich perfect met de meer uitgesproken kleuren laten combineren.

Vlammende kleuren

Modekleuren herfst winter 2016 2017
Felle groentinten zijn deze winter in de mode. Groen op de catwalk van Emporio Armani, ph. Mauro Pilotto

En tussen al dat geruststellend blauw en warmrood vlammen een paar felle kleuren zoals een intense groentint die naar het smaragd neigt (Lush Meadow) en een paarsroze tint die met roze en rood kan worden gecombineerd (Bodacious).

Zwart en wit

Aan het rijtje voegen wij zwart en wit toe. Deze niet-kleuren komen niet voor in het internationale kleurentrendreport van Pantone, maar zagen we zeker wel op de catwalks en zijn ook in de modecollecties voor het komende seizoen te vinden.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE