Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Moderniseer je kapsel met laagjes. De ‘shag’ is terug!

Moderniseer je kapsel met laagjes. De ‘shag’ is terug!

De afgelopen seizoenen hebben we veel lang haar op één lengte gezien dat we vooral …

Shag kapsel
Model Antonina Petkovic bij Costume National zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

De afgelopen seizoenen hebben we veel lang haar op één lengte gezien dat we vooral voor de zomer in zwoele beach waves droegen.

Voor herfst winter 2016 2017 laten we het ‘strand-idee’ even achterwege maar borduren we verder op het thema slag en krul. Losse, natuurlijke krullen zijn een trend. Alles komt hier op de styling van je haar aan. Maar je kunt je haar ook verder ‘moderniseren’ met je haarcoupe zelf.

Een laagjeskapsel bijvoorbeeld zorgt direct al voor natuurlijke beweging in je haar. Het zogenaamde ‘shag kapsel‘ is hiervoor heel geschikt. Dit kapsel met zijn onregelmatige natuurlijke lagen is één van de sterkste statement trends van het seizoenCombineer een shag kapsel met een pony en je hebt de allernieuwste hair look van nu. Een beetje jaren ’70, een beetje punk/rock (denk aan Debbie Harry) maar dan wel iets netter en verzorgder, maar toch zeker geen kappershoofd.

Shag kapsels zijn geschikt voor ieder haartype. Het geeft fijn haar meer volume en het helpt om weerbarstige krullen te temmen. Laagjeskapsels zijn bovendien geschikt voor elke lengte: kort, halflang en lang haar. Elk haartype en elke gezichtsvorm heeft zijn ideale ‘shag’. Daarom is het wel van belang dat je je goed laat adviseren (en knippen natuurlijk) door een ervaren kapper.

In het begin zal je nieuwe kapsel even wennen zijn als het op de styling aankomt. Laat je haar drogen aan de lucht voor een uiterst natuurlijke look of gebruik een diffuser om de laagjes wat te fatsoeneren.

Bekende modellen met een shag kapsel zijn Freja Beha Erichsen, Antonina Petkovic en Mica Arganaraz. Een celeb die bekendheid verwierf met haar shag kapsel is Alexa Chung.

Shag kapsel
Model Antonina Petkovic bij Costume National zomer 2016, ph. Mauro Pilotto
Shag kapsel
Moderniseer je kapsel met laagjes. Costume National zomer 2016, ph. Mauro Pilotto
Shag kapsel
Moderniseer je kapsel met laagjes. Costume National zomer 2016, ph. Mauro Pilotto
Shag kapsel
Moderniseer je kapsel met laagjes. Costume National zomer 2016, ph. Mauro Pilotto
Shag kapsel
Laagjes zijn ook geschikt voor krullend haar. Etro herfst winter 2016 2017, ph. Charlotte Mesman

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE