Food. Bespaar calorieën met een greenburger

Lettuce burger
Food. Bespaar calorieën met een greenburger

Valt het je zwaar om af te zien van zo’n smaakvolle en troostende hamburger maar is je lijn je lief? De ‘greenburger’ is een welkom compromis.

Het is goed mogelijk dat je zelf al aan het experimenteren bent met ‘gezonde’ burgers en dat wij achter de feiten aanrennen. Wij moesten eerst afreizen naar het Verre Oosten om kennis te maken met ‘greenburgers’.

De Japanse fastfoodketen Mos Burger is een ster in ‘lijnbewuste’ hamburgers. De keten vermeldt netjes het aantal calorieën bij zijn culinaire ‘burgervondsten’.

Lettuce burger
Food. Bespaar calorieën met een greenburger

Zo zou de ‘Lettuce Burger’ zo’n 230 calorieën bevatten. Het klassieke opengesneden broodje in deze fastfoodhap is vervangen door knapperige, frisgroene slabladeren. De burger wordt bijeengehouden door een papieren puntzak om uit elkaar vallen te voorkomen.

Andere varianten zijn de ‘Toma-mi Burger’: een burger gevangen tussen de twee helften van een reuzentomaat en de burger waarbij het brood is vervangen door twee gegrilde rijstschijven. Ideetjes die je zelf ook gemakkelijk in de praktijk kunt brengen en die je een paar calorieën kunnen schelen.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS