Trendystyle.net | Fashion trends | Modetrends herfst winter 2021 2022 | Deze mutsen zijn geliefd bij de fashion influencers

Deze mutsen zijn geliefd bij de fashion influencers

Het is mutsentijd. Bescherm je haar en oren tegen de kou met een up-to-date hoofddeksel. Dit winterseizoen komt de mode met leuke verrassingen!

Deze mutsen zijn geliefd bij de fashion influencers
Deze mutsen zijn geliefd bij de fashion influencers. Foto Charlotte Mesman

Het is verbazingwekkend hoe elk item en elk mode accessoire ieder seizoen opnieuw een hele reeks trend doorloopt. Er zit constant beweging in. Elke keer zijn er afvallers en nieuwkomers. Dat geldt ook voor de hoofddeksels. De mutsentrends voor winter 2022 laten spannende ontwikkelingen zien. We haalden onze streetstyle en catwalk foto’s erbij en maakten een lijstje voor je.

Weg van teruggeweest: het baretje

Modetrends winter 2021. Het is mutsentijd! Van beanie tot baret tot babymutsje
Het is mutsentijd! Van beanie tot baret tot babymutsje. Foto Charlotte Mesman

Het baretje is voor winter 2021 2022 weer helemaal hot & happening. Van deze Franse look kunnen we geen genoeg krijgen. We gaan ook steeds geraffineerdere versies zien, tot en met baretjes in dierenprints toe. Leuk met eenzelfde zonnebril (zie de coverfoto)!

Op z’n retour: het visserhoedje

Het vissershoedje domineerde de afgelopen jaren het straatbeeld. Zowel in de zomer als in de winter was het een hit. ‘Was’ schrijven we. Want dit hoedje is op z’n retour, maar je mag het zeker nog dragen. In veel modecollecties kom je het nog tegen in steeds weer nieuwere versies. Voor winter 2021 2022 is dat het doorgestikte visserhoedje, al dan niet met teddyvoering.

Nog steeds in de mode: de hoed

Modetrends 2022. Modeaccessoires
Het is mutsentijd! Van beanie tot baret tot babymutsje. Foto Charlotte Mesman

Vrouwelijk, elegant maar wel erg gekleed is de hoed. Vorig jaar winter zagen we ‘m al in het Nederlandse straatbeeld opduiken (vooral jongere meiden waagden zich eraan) en dit jaar zet de trend door, al verwachten we niet dat we de hoed op grote schaal gaan zien.

Altijd goed: de beanie

Modetrends winter 2021. Het is mutsentijd! Van beanie tot baret tot babymutsje
Het is mutsentijd! Van beanie tot baret tot babymutsje. Foto Charlotte Mesman

Kun je geen afscheid nemen van je beanie? Hoeft ook niet! De beanie is én blijft supercool. Je mag ‘m bij elke jas dragen. Grof gebreid en vrolijk gekleurd natuurlijk.

Nieuwkomer (houd je vast!): het babymutsje

Modetrends winter 2022. Het is mutsentijd! Van beanie tot baret tot babymutsje
Tricot mutsje van Miu Miu. Photo: courtesy of Miu Miu

Herinner je je die losse, gebreide capuchons van vorig jaar winter. Miu Miu deed er een schepje bovenop en kwam met een soort babymutsje (ook wel bonnet genoemd): een tricot dopje met een bandje dat onder je kin (!) doorloopt. Op de catwalk van dit Italiaanse modehuis zagen we ook een andere versie: een grof gebreide muts met aan de voorkant een idem dito band die over de mond en neus loopt en die met knopen aan de weerszijden van de muts is bevestigd. Een capuchon met een soort geïncorporeerd mondkapje, zou je kunnen zeggen.

Aarzelend trendje: het sjaaltje

Op meerdere catwalks (Dior, Max Mara) zagen we sjaaltjes à la Grace Kelly. Deze trend zagen we tijdens de Fashion Week maar weinig terug. Het is de vraag of-ie gaat aanslaan. Maar vind je het leuk (het is superchic!), ga er dan voor.

Bekijk de foto’s maar eens en laat je mode-fantasie gaan!

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE