Trendystyle.net | Fashion trends | Mode accessoires winter 2020. De mini-bag is hotter dan ooit! Tassen van poppenformaat

Mode accessoires winter 2020. De mini-bag is hotter dan ooit! Tassen van poppenformaat

De minitassen-trend blijft ons achtervolgen. Ook voor herfst winter 2020 2021 gaan we aan de microtas. Niet functioneel, maar wel trendy (en o zo schattig!). Kies jouw tas van poppenformaat!

Mode accessoires en trends winter 2020. De mini-bag is hotter dan ooit!
Mode accessoires en trends winter 2020. De mini-bag is hotter dan ooit! Photo: courtesy of Fendi

Tassentrends zijn seizoensgebonden, maar tassen zijn het niet! Met andere woorden: je kunt nooit te vroeg met een tas volgens de allernieuwste modetrends ten tonele verschijnen. Weer of geen weer, een tas laat zich altijd dragen. Dat geldt helemaal voor de mini (micro) tasjes voor herfst winter 2020 2021. Micro tasjes zijn cooler dan ooit!

De vader van de microtas is (naar het schijnt) de Franse modeontwerper Jacquemus. Sinds hij de modewereld verraste met zijn inmiddels legendarische Le Chiquito hebben vele minitasjes de revue gepasseerd. Ook de tassentrends voor herfst winter 2020 2021 laten weer volop minuscule tasjes zien.

Mode accessoires en trends winter 2020. De mini-bag is hotter dan ooit!
Mode accessoires en trends winter 2020. De mini-bag is hotter dan ooit! Photo: courtesy of Fendi

Op de catwalk van het Italiaanse modehuis Fendi wemelde het van de microtasjes. Ze bungelden aan ceintuurs of aan grotere tassen. Ze zijn van poppenformaat, zo klein dat je er nauwelijks een muntstuk in kwijt kunt. Maar decoratief zijn ze wel!

Mode accessoires en trends winter 2020. De mini-bag is hotter dan ooit! Photo: courtesy of Prada

Ook in de modeshow van Prada, een ander modehuis dat de vorige seizoenen al met minibags experimenteerde, zagen we kleine tasjes. Ze werden aan een koord om de nek gedragen, of met een bandje om de pols.

Mode accessoires en trends winter 2020. De mini-bag is hotter dan ooit!
Mode accessoires en trends winter 2020. De mini-bag is hotter dan ooit! Photo: courtesy of Bottega Veneta

Een minibag kan ook ‘gewoon’ een klassieke minibag zijn, in die zin dat je ‘m in je hand of aan je schouders draagt. Naast maxi-tassen gaan we ook traditionele tassen in klein formaat zien. Een voorbeeld daarvan zagen we bij Bottega Veneta.

Minibags combineren we (noodgedwongen) vaak met een tweede (grotere) tas. De functionaliteit komt bij microtasjes een beetje op de tweede plaats. Maar grappig zijn ze wel! De grote modeketens zagen dat natuurlijk direct. Daar vind je op dit moment al superkleine en superschattige tasjes die je outfit een nieuwe, up-to-date twist meegeven.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE