Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Middenscheiding of zijscheiding? Zo maak je je keuze

Middenscheiding of zijscheiding? Zo maak je je keuze

Middenscheiding of zijscheiding? Hoe maak je je keuze? Welke scheiding past bij jouw gezicht? We vertellen je er meer over.

Haartrends. Middenscheiding of zijscheiding
Haartrends. Middenscheiding of zijscheiding. Modellen bij Fendi herfst winter 2023 2024

Middenscheiding of zijscheiding? Het is altijd weer de vraag want beide haarstijlen hebben ze hun voors en tegens. De afgelopen jaren zagen we in de streetstyle mode een sterke voorkeur voor de middenscheiding. Voor de influencers is het geen kwestie: de middenscheiding is dé haarstijl. Maar op de catwalks zien we de zijscheiding steeds vaker terugkomen. Een goed voorbeeld is de modeshow van Fendi voor herfst winter 2023 2024. We verwachten hem binnenkort ook op straat vaker te gaan zien.

De zijscheiding

Haartrends. Middenscheiding of zijscheiding
Haartrends. Middenscheiding of zijscheiding. Modellen bij Fendi herfst winter 2023 2024

De zijscheiding is ontzettend veel flatterender en meer anti-aging dan de middenscheiding. Een middenscheiding accentueert onregelmatigheden in het gezicht, juist omdat die scheiding zelf zo symmetrisch is. Een zijscheiding daarentegen camoufleert een asymmetrie veel beter. Bovendien is de zijscheiding ook veel moderner. Je kunt de scheiding heel laag inzetten en een lange lok over je gezicht laten lopen. Dit staat zwoel, vrouwelijk en jong.

Haartrends. Middenscheiding of zijscheiding.
Een lage zijscheiding is flatterend. Foto Charlotte Mesman

Tip: een trucje om je zijscheiding extra schwung en volume mee te geven, is om je scheidinkje eens aan de andere kant dan gewoonlijk te trekken. Omdat je haar dit niet gewend is, zal er meer volume in zitten.

De middenscheiding

Haartrends. Middenscheiding of zijscheiding.
Haartrends. Middenscheiding of zijscheiding. Foto Charlotte Mesman

Natuurlijk heeft ook de middenscheiding haar voordelen. Deze scheiding heeft een klassieke uitstraling en oogt geordend. Houd je een net en geordend uiterlijk (of wil je netjes overkomen bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek), dan is dit jouw ding.

Welke scheiding?

We hebben een paar vuistregels voor het kiezen van een middenscheiding of zijscheiding voor je:

  • Heb je een symmetrisch gezicht met gelijkmatige gelaatstrekken dan komt dat het mooist uit met een middenscheiding maar natuurlijk kun je ook een zijscheiding hebben.
  • Heb je een rond gezicht dan kun je beide scheidingen hebben maar let erop hoe je je scheiding. Draag een middenscheiding met los haar rond je gezicht om het smaller te doen lijken. Draag je een zijscheiding laat het volle gedeelte van je haar dan over je voorhoofd lopen. Ga bij voorkeur voor een lage zijscheiding omdat die je gezicht langer doet lijken.
  • Heb je scherpe gelaatstrekken of een hoekig gezicht, ga dan voor een zachte zijscheiding.
  • Heb je een geprononceerde neus ga dan voor een zijscheiding. Zo verleg je de aandacht.
  • Heb je een mooie mond die je wilt accentueren, dan is een middenscheiding jouw ding.
  • Heb je hoge jukbeenderen, ook dan is een middenscheiding heel geschikt.

Zoals je ziet, gaat het niet alleen om de vorm van je gezicht, maar vraag je ook af waar je de accenten in je gezicht wilt leggen.

Personaliseren

Haartrends. Middenscheiding of zijscheiding.
Haartrends. Middenscheiding of zijscheiding. Foto Charlotte Mesman

Overigens zijn het maar vuistregels. Als je naar de verschillende catwalks kijkt, dan zie je steeds vaker dat in één en dezelfde show zowel modellen met middenscheiding als met zijscheiding. De modeontwerpers maken dus geen ‘standaardkeuze’ tussen de verschillende typen haarscheidingen zoals dat voorheen altijd gedaan werd (óf iedereen met middenscheiding, óf iedereen met zijscheiding) maar de scheidingen worden steeds vaker afgestemd op het gezicht van de modellen. Dit is helemaal in lijn met de macro haartrend: individualiseren, personaliseren. Met andere woorden: kies die scheiding die voor jouw gezicht werkt.

Of je nu voor een midden- of zijscheiding gaat, we gaan ons haar ook weer wat vaker los dragen. Föhn het steil met een scherpe scheiding of ga voor mooie, gecontroleerde slag. Beach waves zijn altijd goed, en lekker knoeien met wet look hair styles is helemaal hot.

  • Tip: verleg je scheiding regelmatig, al is het maar een klein beetje. Dit houdt je hoofdhuid en haarwortels gezond. De plek waar je (altijd) je scheiding trekt, heeft namelijk meer te lijden van blootstelling aan de zon dan de rest van je haar. Dit kan ook de haarwortels rond de scheiding verzwakken. Verplaats je scheiding daarom regelmatig.

Bekijk de kapselfoto’s maar eens en laat je inspireren.

Klik hier voor haartips voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE