Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Make-up trend: ‘Ik-heb-van-de-bessenjam-gesnoept’-lippen

Make-up trend: ‘Ik-heb-van-de-bessenjam-gesnoept’-lippen

Is het jou vroeger ook wel eens overkomen? Met een onschuldig gezicht houd je bij …

Lippenstift trend
Make-up trend: ‘Ik-heb-van-de-bessenjam-gesnoept’-lippen. Backstage bij Antonio Marras herfst winter 2016 2017, ph. Charlotte Mesman

Is het jou vroeger ook wel eens overkomen? Met een onschuldig gezicht houd je bij hoog en bij laag vol dat je niet stiekem van de bessenjam gesnoept hebt maar je lippen verraden je. Ze zien rood van de bessen.

Dit effect proberen visagisten regelmatig met lippenstift te creëren. Misschien is het juist de associatie met ‘kinderkattenkwaad‘ dat ‘popsicle-stained’-lippen, zoals ze in Amerika wel genoemd worden, zo sexy maakt.

Natuurlijk heb je allerlei soort jam (en waterijsjes) en dat geldt ook voor lippenstift kleuren. Voor winter 2016 2017 zagen we donkere ‘stained lips’ in bessentinten (de bekende bessenjam) maar ook lichtere versie in de richting van, laten we zeggen, aardbeienwaterijsjes.

Lippenstift trend
Make-up trend: ‘Ik-heb-van-de-bessenjam-gesnoept’-lippen. Backstage bij Costume National herfst winter 2016 2017, ph. Charlotte Mesman

Voor ‘stained lips’ kun je één maar ook meerdere kleuren lippenstift gebruiken. Voor een duurzaam effect kies je matte texturen. Je kunt ook een ‘lip stain’ gebruiken. Deze komen vaak in de vorm van dikke lippotloden en de kleur houdt langer dan een klassieke lippenstift. Het nadeel is wel dat je lippen er sneller van uitdrogen.

Voor het ‘gevlekte’ resultaat tip je de lippenstift of lip stain met je vingertoppen op je lippen zodat de kleur niet overal even intens is. Werk je met meerdere kleuren tip dan eerst een basis op je lippen en vul dan het midden van je lippen verder in. Easy en supersexy!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE