Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Make-up. Blushy blush! Zo komt jouw gezicht het mooiste uit

Make-up. Blushy blush! Zo komt jouw gezicht het mooiste uit

Misschien heb je er nooit over nagedacht maar blush is één van de meest belangrijke …

blush
Make-up. Opmaken met blush

Misschien heb je er nooit over nagedacht maar blush is één van de meest belangrijke make-up tools die wij hebben. Met blush kun je je gezicht smaller of voller, langer of ronder laten lijken.

Het gaat allemaal om licht en schaduw. Donkere kleuren camoufleren, lichte kleuren accentueren. De plaats waar je de blush aanbrengt is daarom erg belangrijk. Verder kun je met de keuze van je kleur blush je look veranderen. Een donkere kleur maakt in de regel ouder, een lichtere kleur jonger.

Hoe is je gezichtsvorm? Wat wil je corrigeren?

Dus voordat je met blush aan het werk gaat, kun je je het beste afvragen wat je daarmee wilt bereiken. Wil je de vorm van je gezicht corrigeren, wil je er jonger of ouder uitzien of gebruik je blush eigenlijk alleen maar voor die gezonde, healthy look?

Een paar snelle tips:

  • Donkere blush aan weerzijden van je gezicht geeft je een vrouwelijke look
  • Roze blush op de koontjes van je wangen maakt jong en zorgt voor een frisse look
  • Bronzing powder op je wangen, voorhoofd en kin (maar niet over je hele gezicht!) is ideaal voor een gezonde look
  • Oranjebruine blush tinten maken oud en doen heel jaren ’80 aan. Vermijd ze dus!

Hoe ga je te werk?

Blush kun je het beste met een kwast aanbrengen. Breng beetje bij beetje aan. Neem daartoe wat poeder op je kwast en blaas er even over of wrijf deze lichtjes over de rug van je hand om de overtollige poeder te verwijderen. Kijk nu nauwkeurig waar je je jukbeenderen zich bevinden.

Wil je je jukbeenderen accentueren (bijvoorbeeld omdat je een rond gezicht hebt), breng de blush dan niet op de jukbeenderen zelf aan maar aan weerszijden van je gezicht. Werk van de buitenkant naar binnen toe. Maak geen ronde vlakken, maar werk diagonaal (bij wijze van spreken van je oor richting het puntje van je neus). Houd als buitengrens het buitenste uiteinde van je wenkbrauw aan. De blush mag niet buiten dus grens komen.

Heb je een lang gezicht dat je voller wilt laten lijken, breng de blush dan aan op de koontjes van je wangen. Je kunt deze vinden door te lachen. Breng de blush dus al lachende aan.

Wees je er van bewust dat ook de kleurkeuze erg belangrijk is. Veel en donkere blush maakt ouder. Roze blush zorgt voor een speelser (baby-face) effect en maakt dus jong.

Gaat het je vooral om het gezonde kleurtje, dan kun je behalve blush ook een bronzing powder gebruiken. Bedenk ook hier dat je met licht en donker de vorm van je gezicht kunt corrigeren dus breng de poeder niet lukraak over je gehele gezicht aan. De regel voor het aanbrengen van bronzing powder is: stip die zones aan waar de zon de huid gewoonlijk bruiner kleurt. Dit zijn de uitstekende delen van je gezicht: jukbeenderen, voorhoofd, neusbrug, kin. Een heel actuele techniek is verder ‘sunstripping’ waarbij de blush horizontaal over de neus wordt aangebracht.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE