Make-up trend: sunstripping. Voor een zonnige teint

sunstripping-03
Sunstripping bij Dsquared2, ph. Mauro Pilotto, model: Romee Strijd

SUNSTRIPPING. Het is de nieuwste trend en je mag ‘m plaatsen in het rijtje van contouring en strobing. Het is een manier van opmaken die je gezicht direct een zonnig uiterlijk geeft.

sunstripping-01
Sunstripping voor een zonnige teint, ph. Charlotte Mesman

Om te ‘sunstrippen’ heb je eigenlijk niet meer nodig dan een blush of bronzer in de juiste tint. Ga voor een goudbronzen kleur die mooi bij je eigen tint aansluit. Pas wel op dat niet in puur ORANJE tinten vervalt. Die doen heel jaren ’80 en nogal fake aan.

Houd het dus op brons, op goud of ten hoogte op een oranjeachtig kleurtje met een rozerode ondertoon, maar mijd alles dat naar oranjebruin neigt.

Verder is het heel eenvoudig. Bereid je huid voor zoals je dat gewoonlijk doet. Dus met een hydraterende crème en zo je wilt met een foundation. Kies een lichte formule en gebruik de foundation alleen daar waar nodig.

makeuptrend-sunstripping-02
Sunstripping voor een zonnige teint, ph. Charlotte Mesman

Haal nu een vrij dikke make-upkwast door de blush/bronzerpoeder, klop het overtollig product af door de kwast even op de rand van de wastafel te slaan (niet blazen want dat is bepaald niet hygiënisch) en haal de kwast nu in een horizontale beweging over je gezicht ter hoogte van je jukbeenderen.

Kort gezegd komt het erop neer dat je je make-upkwast van je ene koontje naar je andere koontje beweegt waarbij je de kwast ook over je neusbrug haalt. Hierdoor krijgt het midden van je neus een fraai zomers kleurtje terwijl de aanzet en het puntje van je neus onberoerd blijven.

Omdat je met deze ene penseelstreek uitstekende gedeeltes van je gezicht een beetje donkerder dan de rest maakt, staat het heel zomers.

Extra tips:

  • kies je foundation niet te donker zodat je ook de blush of bronzer niet te donker hoeft te maken. Houd het delicaat.
  • is het effect te sterk, ga er dan met een kleurloze poeder overheen.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE