Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Dossier zon & zee | Dit is waarom je van lopen op het strand mooier, slanker en blij wordt

Dit is waarom je van lopen op het strand mooier, slanker en blij wordt

Op blote voeten lopen in het mulle zand geeft niet alleen een gelukzalig zomergevoel, je wordt er ook nog eens mooier, sterker en slanker van.

Welzijn en afvallen
Dit is waarom je van lopen op het strand mooier, slanker en blij wordt. Foto ADVERSUS

Wat is er heerlijker aan je voeten dan mul zand? Het enige dat daar misschien tegenop kan, is gras, maar eigenlijk gaat er niets boven je voeten in het zon doorstoofde zand van het strand. Daar wordt een mens blij van! En je lichaam ook.

Kortom, lopen door mul zand is goed voor je lichaam en geest. Hier zijn een paar wel heel geldige redenen om van die strandhanddoek af te komen:

 • Lopen in het mulle zand, een ongelijk oppervlak, vergt meer van ons lichaam dan lopen op een regelmatig oppervlak. Om in balans te blijven, moeten de spieren van je voeten, maar ook die van je kuiten en zelfs je core harder werken. Kortom, het is een optimale spieroefening. Bouw het wel langzaam op, zoals je dat ook in spierschool zou doen.
 • Lopen op blote voeten in het mulle zand zou niet alleen je spieren versterken maar ook de botmassa.
 • Omdat je spieren harder moeten werken – zeggen we niet ‘zwoegen door het zand’? – verbranden we ook meer calorieën. Volgens de experts kan dat wel meer dan 50% zijn.
 • Iedereen weet hoe heerlijk het aanvoelt om met blote voeten door het zand te lopen. Dat komt omdat onze voeten maar liefst 200.000 zenuwuiteinden bevatten. De aanraking met het zachte zand is daardoor heel prettig. Het is een gratis voetmassage :-)
 • De aanraking van je voetzolen met het mulle, maar ook ruwe zand is bovendien als een natuurlijke peeling. Je voeten worden op een milde manier gescrubd. Dat krijg je er nog eens extra bij.
 • Maar dat niet alleen: door de wrijving met het zand wordt de bloedcirculatie in je voeten maar ook benen gestimuleerd. Dit is een welzijn voor je aderen en zorgt voor vochtafdrijving. Dus heb je door de hitte opgezwollen benen, neem dan even een loopje.
 • Een andere bonus die je zomaar ten deel valt, is de zeelucht met jodium. Een onderzoek dat werd gepubliceerd in het Irish Medical Journal wees uit dat het inademen van zeewierrijke lucht het slikken van een jodiumsupplement kan vervangen. Jodium is goed voor je schildklier en je stofwisseling, ondersteunt je energievoorziening en is van belang voor je zenuwstelsel. Jodium zou zelfs goed zijn voor de gezondheid van je haren, huid en nagels. Wat wil je nog meer?
 • Uit een onderzoek uit 2020 blijkt bovendien dat beach walking een slanker lijf oplevert. Lopen op zand zou een grotere afname van je taille omvang teweegbrengen dan lopen op een regelmatig oppervlak.
 • Een studie uit 2013 wees al uit dat lopen door het zand je lichaam sterker maakt maar ook dat er minder kans op blessures is omdat er minder impact met het oppervlak is.
 • Het lopen in een natuurlijke omgeving helpt tegen stress, en dat geldt in het bijzonder voor het strand met de kabbelende zee naast je!
 • Wandelen langs bewegend water en het contact van de blote huid van je voeten met het mulle zand is het ultieme ‘earthing’. Deze aangename bezigheid heeft een aardingseffect, ofwel: een diep herstellend effect op lichaam en geest.

Waar wacht je nog op?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE