Liefde. De dating etiquette ofwel ‘datiquette’. Een update

Tips voor het eerste afspraakje
De dating etiquette ofwel ‘datiquette’

De tien gedragsregels die gelden als je voor de eerste keer met iemand uitgaat, zijn in de loop der tijd erg veranderd. Vroeger golden er strenge en soms zelfs belachelijke regels (denk aan de chaperonne), nu is de datiquette realistischer. Helemaal in lijn met de moderne tijd en de trends van de 21ste eeuw.

De datiquette van Trendystyle

1. Niet zoenen tijdens het eerste afspraakje? Wie zegt dat? Als je daar zin in hebt, dan zijn er geen regels die je tegenhouden. ‘Hard to get’ strategieën zijn iets van de 20ste eeuw…

2. Wie kiest het restaurant? Heel simpel, degene die betaalt, en dat hoeft echt niet altijd automatisch de man te zijn.

3. Wie betaalt? Degene die uitnodigt.

4. Wie nodigt wie uit? Ook daar zijn geen regels voor. Als je iemand wilt uitvragen, dan doe je dat toch gewoon. Dat hij altijd de eerste stap moet zetten, is zo achterhaald. Je vindt hem leuk? Trakteer hem op een kop koffie of vraag hem te eten.

5. Het eerste afspraakje met een ander paar of een groep vrienden of vrienden erbij? Nee dank je, liever met z’n tweetjes. Chaperonnes zijn zo 20ste, sorry 19e eeuws (tenzij je ‘m via internet kent en hem nog nooit gezien hebt, maar dat is een heel ander verhaal).

6. Hoe vraag je hem uit (zie punt 4)? De datiquette van nu kan natuurlijk niet om de nieuwe technologie heen. Mocht een afspraakje via SMS een aantal jaren geleden nog ultratechnologisch en misschien ook heel on-romantisch lijken, nu is een afspraakje via een chatapp of de social media (meer dan) helemaal ingeburgerd. Sterker nog, vaak ontmoet je elkaar daar voor het eerst, zij het ‘virtueel’.

7. Een klein beetje te laat komen maakt je interessant? Echt niet (meer). Punctualiteit is in. In een wereld waarin we alles in real time beleven, is het echt een minpunt als je niet op tijd voor een afspraak bent, ook als het om een eerste date gaat.

8. Is het not done om met een jongere man uit te gaan? Het ligt eraan hoeveel jonger. Misschien zou je voor het maximale leeftijdsverschil de biografie van Demi Moore erop kunnen naslaan, maar dan nog…

9. En als hij je na een perfecte avond naar huis brengt? Als de avond echt zo perfect was, waarom zou je dan snel met een wuifhandje voor de huisdeur afscheid van hem nemen (vader zit toch al lang niet meer in zijn pyjama in een donkere huiskamer te wachten totdat je thuis komt)?

10. De ervaringen van je eerste afspraakje tot in de kleinste details op je webpagina’s bespreken? Misschien niet zo’n goed idee, als je niet wilt dat je ‘friend request box’ overstroomt met friend requests van mensen (mannen) waar je nog geen pixel mee zou willen delen…

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE