Trendystyle.net | Fashion trends | Streetstyle. Wij betwijfelen of deze ‘ boxy shoulders’ trend wel echt gaat aanslaan

Streetstyle. Wij betwijfelen of deze ‘ boxy shoulders’ trend wel echt gaat aanslaan

Maak je borst maar nat, of beter: zet je schouders er maar onder. De jaren …

Streetstyle big shoulder trend
Eleonora Carisi in een boxy shoulder pak, ph. Charlotte Mesman

Maak je borst maar nat, of beter: zet je schouders er maar onder. De jaren ‘ 80 komen terug en daarmee komen ook ‘big shoulders’ weer in het beeld.

De boxy shoulder trend hangt al een paar seizoenen in de lucht en we zagen dat ook voor winter 2017 2018 meerdere top maisons zich er waagden aan. Denk daarbij aan Jil Sander, Saint Laurent, Dries van Noten en Isabel Marant.

Of deze trend echt zal aanslaan, dat betwijfelen wij. Maar wij zijn wij? Het kan heel goed zijn dat wij – fashion victims als we zijn – over een paar maanden ook vrolijk rondstappen met een paar schouders waar een American football player jaloers op zou zijn.

Feit is wel dat de fashionista’s zich er de afgelopen modeweken nog maar mondjesmaat aan waagden. In Milaan vertoonde socialite Eleonora Carisi zich met big shoulders, maar stiekem vragen wij ons toch af of ze zich in haar oversize en breedgeschouderde blazer met wijde broek nu wel zo gelukkig voelde. Zo kwam ze bij ons op de foto in ieder geval niet over.

Misschien was het een beter idee geweest om de XXL blazer met shorts te dragen, zoals we dat bij Fendi zagen doen. Op die manier ben je alleen ‘topzwaar’ maar komt het geheel minder ‘boxy’ over.

De spijkerjacks met boxy shoulders die we tijdens de afgelopen Paris Fashion Week zagen dragen, zijn een ander verhaal. Daar kunnen wij tenminste de fun nog wel van inzien. Die jacks draag je bij wijze van spreken als goeie grap, ook ben je met zulke brede schouders wel heel erg uitdrukkelijk aanwezig.

Al met al geen gemakkelijk trend dus die zeker in donkere uitvoeringen nog wel eens wat Uncle Fester-achtig kan overkomen. Maar voel je er iets voor, ga dan alsjeblieft je gang. Het is niet onze bedoeling je in je creativiteit te beperken, maar juist om je te inspireren. En dat is meteen de reden waarom we ook moeilijke trends als deze toch bespreken.

Meer lezen over de nieuwe oversize trend? Klik hier

Streetstyle big shoulder trend
Eleonora Carisi in een boxy shoulder pak, ph. Charlotte Mesman
Streetstyle big shoulder trend
Een boxy shoulder blazer bij Fendi, gecombineerd met shorts, ph. Charlotte Mesman
Streetstyle big shoulder trend
Boxy shoulder spijkerjack, hier gedragen met minirok, ph. Charlotte Mesman
Big shoulder trend 2017
Boxy shoulders bij Saint Laurent herfst winter 2017 2018, photo: courtesy of Saint Laurent

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE