Jeans: hoge of lage taille?

Jeans: hoge of lage taille?
Jeans: hoge of lage taille?

Hoge of lage taille? Het antwoord is niet zwart-wit. Sommige vrouwen vinden dat spijkerbroeken met een hoge taille oneindig sexy aanvoelen in het dragen maar ook dat ze tegelijkertijd heel onhandig zijn omdat het harde materiaal tegen je ribbenkast aandrukt. Andere vrouwen vinden een lage taille veel sensueler en voelen zich er vrij in.

Het hangt van je smaak en figuur af waar je voor kiest. Heb je een zandloperfiguur – brede heupen en een smalle taille à la Kim Kardashian -, dan staat een hoge taille je vast aan. Dit model benadrukt je taille. Een lage taille doet het goed bij een boyish figuur. Maar het hoeft niet. Het zijn maar richtlijnen en het is maar wat jij mooi vindt. En zelfs smaak is aan verandering onderhevig!

In de regel wordt een hoge taille als ‘gekleder’ en ‘chiquer’ dan een lage taille ervaren.

Eeuwenlang waren broeken met hoge taille het ‘uniform’ van welgeklede en aristocratische mannen. In de jaren ’40 gold hetzelfde voor de vrouwen. De ‘bell bottoms’ uit de jaren ’60 en ’70 waren daar een rebelse reactie op. De jaren ’80 vormden een intermezzo met wederom hoge tailles, terwijl we ons in de jaren ’90 en 2000 uitleefden met lage jeans die schaamteloos slipjes, bilspleten en soms zelfs een toefje schaamhaar vertoonden.

Op dit moment slaan we zo’n beetje alles door elkaar. Hoog en laag wisselen zich af en de etiketten die ze opgeplakt krijgen (chic, rebels, sexy, vulgair), wisselen al naar gelang de combinaties die je maakt. Een hoge taille met een crop top kan heel sexy zijn; een lage taille met een mooie blouse is super stylish. Het is maar hoe je het draagt. De fashionista’s spelen met beide stijlen. Aan jou de keuze.

P.S. Onze mannen blijven overigens de voorkeur geven aan een lage taille die ze als sexy(ier) en cool ervaren. ’t Is maar dat je het weet (en voor wie je je kleedt).

Jeans: hoge of lage taille?
Jeans: hoge of lage taille?
Jeans: hoge of lage taille?
Jeans: hoge of lage taille?
Jeans: hoge of lage taille?
Jeans: hoge of lage taille?

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

1 gedachte over “Jeans: hoge of lage taille?”

  1. Sowieso lage taille broeken voor mij!
    Dan maar wat bilspleet en ophijsen dan dat ik die hoge broeken moet dragen.
    Begrijp mij niet verkeerd, het is fijn dat die hoge taille broeken weer terug zijn voor de andere vrouwen, maar ik vind het echt niet lekker zitten, niet mooi en ook niet sexy.

Reacties zijn gesloten.