Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | In vorm op het laatste moment? 10 Last minute tips

In vorm op het laatste moment? 10 Last minute tips

Strandhuisje geboekt op Texel? Zeevakantie in Castricum? Zorg dat je er klaar voor bent! We hebben 10 last minute tips voor je om je lichamelijke vorm, vlak voor de vakantie, nog even een boost te geven.

In vorm op het laatste moment? 10 Last minute tips
In vorm op het laatste moment? 10 Last minute tips

Stress, werk, coronatijd, de dagelijkse verplichtingen of gewoon luiheid hebben ervoor gezorgd dat je je lichaam een beetje verwaarloosd hebt? Troost je, niet alle hoop is vervlogen. Er is nooit te laat om er iets aan te doen. Hier zijn 10 last minute adviezen om deze zomer helemaal – of bijna dan – in vorm op het strand te verschijnen.

#1 Emergency beauty session

Om weer in contact met je lichaam te komen en om het vertrouwen in jezelf weer terug te krijgen, hoef je echt niet naar de beauty salon. Er zijn genoeg producten te koop om zelf thuis ongeveer dezelfde resultaten te bereiken. Hier is een lijstje van de doe-het-zelfbehandelingen waar je jezelf op het laatste moment toch nog even op zult moeten trakteren:

– een bodyscrub;
– manicure/pedicure;
– ontharen;
– intensieve gezichtsverzorging (scrub, hydraterend masker, vochtinbrengende crèmes);
– een zonnebankje (eentje mag, om voor te kleuren en omdat je lichaam er met een kleurtje strakker uitziet);
– haar bijverven (voor knippen zul je toch naar de kapper moeten)/

Met deze thuisbehandelingen heb je de eerste stap op weg naar een verzorgde beach-body gezet. Nu nog de volgende negen stappen…

#2 Las elke dag een wandelingetje van tenminste 30 minuten in

Het is vroeg licht. Het is zomer. Opstaan is veel gemakkelijker dan anders. Ga vroeg uit de veren voor een heerlijke ochtendwandeling. Fris, gezond én goed voor de lijn. Maak een paar ommetjes. Je zult zien dat er op het laatste moment toch nog wat te redden valt.

#3 Drink veel water

Of je nu echt aan die één à anderhalf liter water per dag moet komen, wordt betwijfeld. De experts zijn het er niet over eens. In ieder geval kan het geen kwaad om voldoende water te drinken. Wellicht doet het toch nog iets voor onze huid, ons haar. En anders helpt het je wel om lekkere trek tegen te gaan (zie punt 4).

#4 Gezond lijnen

Wil je op het laatste moment, voor je je in bikini of badpak vertoont, toch nog iets afvallen, dan zul je je aan tafel een beetje moeten inhouden. Begin je maaltijd met een salade, schep kleinere porties aardappelen of rijst op, vermijd vette voedingsmiddelen, eet wat minder brood en snack met een appel of heerlijk zomerfruit zoals perziken of abrikozen (niet teveel natuurlijk!).

#5 De moed erin

Heb je de afgelopen maanden weinig of geen aandacht aan je lichaam besteed, nu is het niet het moment om ‘Ik begin morgen’ te zeggen. Als je besloten hebt om er op het laatste moment nog iets aan te doen, dan zul je op je tanden moeten bijten en moeten doorzetten. Direct beginnen dus.

#6 Wees realistisch

In een paar weken zul je resultaten tot op zekere hoogte kunnen boeken. Accepteer dit feit. Overdrijf niet met sporten of lijnen. De beste manier om je vorm weer terug te vinden is om op het op een natuurlijke manier en in de loop van de tijd te doen.

#7 Schrijf je in in de sportschool

Misschien geen origineel idee maar sporten is en blijft toch wel erg belangrijk als je aan je slanke lijn hecht. Mocht je deze zomer op vakantie gaan, dan is het voordeel bovendien dat je direct daarna gelijk weer aan het trainen kunt (en dat wil je dan vast wel want de zomervakantie en het strandleven werken in de meeste gevallen heel motiverend).

#8 Zoek de zon alvast op

Strandhuisje op Texel geboekt? Strandvakantie in Castricum in het vooruitzicht. Zoek de zon, voordat je vertrekt, alvast op. Neem een zonnebadje in de tuin, op het balkon, in het park. De zon geeft je huid een strakker aanzien (wel goed smeren natuurlijk!). En bovendien helpen deze zonnebadjes om ‘door’ te komen waardoor je je, eenmaal aangekomen op de vakantiebestemming, veel zekerder van jezelf voelt.

#9 Betrek een vriendin bij je last minute programma

Met zijn tweetjes is het zoveel leuker – en effectiever – dan alleen. Bovendien kan je vriendin je op moeilijke momenten helpen om de moed erin te houden.

#10 Niet gelukt om de gewenste resultaten te bereiken? Maak er geen drama van

Maak van de gelegenheid gebruik om de knop om te zetten, je levensstijl bij te sturen en om vanaf nu je goede voornemens (herinner je je ze nog?) in praktijk te brengen. Je lichaam zal er wel bij varen. Gegarandeerd.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE