Huid en voeding. Welke voedingsmiddelen zijn vrienden? Welke vijanden?

Huid en voeding
Huid en voeding

Het is wetenschappelijk bevestigd dat ons voedingspatroon een sterke invloed heeft op de gezondheid en het aanzien van onze huid. Er zijn twee belangrijke fenomenen die huidveroudering en dermatosen (huidaandoeningen) veroorzaken: de vorming van vrije radicalen en micro-ontstekingen in de huid.

Beide processen worden bevorderd door de consumptie van tafelsuiker, proteïnen (eiwitten) en dierlijke vetten, en voedingsmiddelen die zijn bereid bij hoge temperaturen (frituren).

Is je huid je lief, dan is het aan te raden om deze voedingsmiddelen te vervangen door meerdere porties groenten en fruit per dag, volkoren producten en vetzuren, vooral die van vis als tonijn, sardientjes, kabeljauw en makreel.

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw
ADVERSUS
ADVERSUS

LEES ADVERSUS, MANNEN MODETRENDS, KAPSELS EN MODELLEN

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022, fitness, auto's en lifestyle man op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

MEER OP TRENDYSTYLE