Trendystyle.net | The Blonde Potato | Hoeveel geef jij (je) bloot op internet?

Hoeveel geef jij (je) bloot op internet?

Er wordt wel gezegd dat de jongeren van nu in de toekomst van identiteit zullen …

Er wordt wel gezegd dat de jongeren van nu in de toekomst van identiteit zullen moeten veranderen omdat ze teveel van zichzelf op internet blootgeven. Een beangstigende gedachte.

De afgelopen jaren is er in de wereld ontzettend veel veranderd. En dat geldt vooral voor de manier van communiceren. We zijn inmiddels bijna allemaal 24 uur per dag via mobiel, SMS en zelfs via email bereikbaar. We bouwen virtuele relaties op en onderhouden virtuele vriendschappen. En steeds vaker voelen we een bijna onweerstaanbare behoefte om elk moment en elke emotie uit ons leven op het net, met de virtuele anderen, te delen. Via korte of lange berichten en dagelijkse updates van de eigen webpagina’s, het liefst nog geïllustreerd met digitale foto’s.

Er komen ook steeds meer applicaties die ons gaan ‘helpen’ om onze virtuele vrienden zo veel, snel en precies mogelijk van al onze beslommeringen te updaten. Een voorbeeld daarvan zijn de apps voor mobiele telefoons die je virtuele kennissenkring op de hoogte houden van al je verplaatsingen. Van het ritje naar je werk tot het weekenduitstapje naar zee. Best enge ontwikkelingen overigens (toch?) waarmee we veel van onze privacy blootgeven.

En daar gaat het uiteindelijk om: privacy. Op den duur zou de hoeveelheid informatie die we in de loop van de tijd over onszelf op internet uploaden ons wel eens parten gaan spelen. Als je gaat solliciteren bijvoorbeeld. Iedereen weet inmiddels dat de medewerkers van HR elke mogelijk interessante kandidaat die zich meldt even aan een onderzoekje op internet onderwerpen. En niet altijd kan het gunstig uitpakken als een mogelijk toekomstige werkgever dan stuit op, om maar iets onschuldigs te noemen, onze vakantiefoto’s in bikini die genomen zijn na net een glaasje teveel.

En dus onze vraag van deze week: hoeveel geven jullie van jezelf bloot op internet? Maak je bewust een selectie van de informatie die je geeft? Of kan het je eigenlijk niet zoveel schelen wat de mensen van je denken en heb je er geen probleem mee je leven virtueel in kaart te brengen? Heb je wel een spijt gehad van een berichtje dat je hebt achtergelaten of van een foto die je hebt gepost? We zijn benieuwd. En ha… wees maar niet bang! Je hoeft hier je identiteit niet bekend te  maken!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE