Trendystyle.net | Liefde en relaties | Help! Een ongewenste aanbidder. Zo kom je van hem af

Help! Een ongewenste aanbidder. Zo kom je van hem af

Een ongewenste aanbidder ofwel een (jonge)man die het in zijn hoofd gehaald heeft om verliefd op …

Liefde
Een ongewenste aanbidder. Zo kom je van hem af

Een ongewenste aanbidder ofwel een (jonge)man die het in zijn hoofd gehaald heeft om verliefd op je te worden en die maar niet wil begrijpen dat jij van hem niets hoeft te weten. Hoe maak je het hem duidelijk? Of, onaardig gezegd: hoe kom je van hem af?

De afgelopen weken ontvingen we meerdere mails met de vraag hoe je een ongewenste aanbidder aan zijn verstand kunt brengen dat het tussen jullie nooit iets zal worden. Misschien komt het omdat we ons dagelijkse leventje na de vakantie weer opgepakt hebben, omdat de scholen en universiteiten weer begonnen zijn of omdat we weer lange dagen op kantoor doorbrengen. Het lijkt er in ieder geval op dat ‘de ongewenste aanbidders’ weer volop in actie zijn, berichtjes bij de vleet sturen en… behoorlijk op de zenuwen van het (lijdend) voorwerp van hun aanbidding werken.

Wat te doen? Mmm… Moeilijke vraag, want het is een nogal delicate kwestie. Voor alle duidelijkheid, we hebben het hier niet over ‘stalkers’ en ook niet over ‘doorgewinterde playboys’ (die kunnen wel tegen een stootje) maar over die eigenlijk toch zo aardige heren, maar wel van het type waar je niets voor voelt, maar die je ook weer niet (al te hard) tegen het hoofd wilt stoten. Hier zijn onze gebruikelijke ‘gezond-verstand’-adviezen, die zijn gebaseerd op onze ervaringen en die van 13vriendinnen en kennissen die we over dit precaire onderwerp raadpleegden…

Negeer hem maar wel op een spontane manier

Leg het er niet te dik bovenop dat je tegen iedereen aardig bent behalve tegen hem, maar gedraag je alsof je hem gewoon niet ziet. Is hij zo brutaal om je te vragen, waarom je hem niet gedag zegt, antwoord dan dat je de laatste tijd nogal verstrooid bent en dat je hem niet had opgemerkt. Vervolgens ga je er met een onduidelijke smoes als een haas vandoor…

Probeer hem zoveel mogelijk te ontwijken

Ook al is het niet prettig, pas je tijden en je gewoontes aan zijn tijdschema aan zodat jullie elkaar zo min mogelijk tegenkomen. Soms is dit al genoeg om de aandacht van jouw persoontje af te leiden en verzet hij zijn zinnen naar een ander vrouwspersoon (die hem misschien wel leuk vindt).

Kom je hem toch tegen…

…ga er dan met een smoesje vandoor. Hoe minder aandacht je hem geeft, hoe minder je hem aanmoedigt.

Als hij je overstroomt met berichtjes…

…dan zijn er twee oplossingen. Als eerste kun je hem – al lachende, maar met een ernstige ondertoon – vragen om ermee te stoppen omdat je er niet aan toe komt hem te antwoorden. Een noodoplossing voor extreme gevallen is: van nummer veranderen.

Als hij met dure cadeaus aankomt zetten…

…dan zit er maar één ding op: ze op een vriendelijke manier weigeren (ook al komt hij met de meest mooie dingen aanzetten). Accepteer je ze dan is het hek van de dam.

Als hij je voor het blok zet…

…met kaartjes voor het theater of een of ander duur en al helemaal georganiseerd uitje, laat je dan niet – nooit! – leiden door medelijden. Wil je echt niets van hem weten, ga dan niet op zijn uitnodiging in. Die kaartjes raakt hij wel aan iemand anders kwijt.

Praat er eventueel met anderen over

Wordt zijn aandacht echt hinderlijk, dan kun je overwegen om het probleem met anderen – vriendinnen, collega’s maar ook je leraar of je baas – te bespreken om te bekijken of zij misschien iets kunnen doen om je te helpen zonder dat je hem daarmee direct voor het hoofd stoot.

Licht in ieder geval vriendinnen en eventueel familieleden in…

Vertel de mensen in je naaste omgeving, wat er aan de hand is. Je zou toch niet willen dat je vader, moeder, huisgenoot of misschien wel vriendje waar je mee samenwoont, hem enthousiast binnenhaalt als hij een keertje onverwacht op de stoep staat, omdat ze denken dat het een geliefde klasgenoot of collega van je is! Wijs hem dan maar eens elegant de deur!

Wordt het te gek…

…dan zit er niets anders op om hem recht in zijn gezicht te zeggen dat je van zijn avances niet gediend bent (maar dan natuurlijk wel op een vriendelijke manier). Voel je er niets voor om dit varkentje alleen te wassen (het zal van het type afhangen), vraag dan of een vriendin of misschien wel vriend je wil bijstaan. Wees niet boos of agressief, maar vertel hem heel beslist en overtuigend dat je zijn attenties niet kunt waarderen en dat hij je verder met rust moet laten. Meestal helpt dit wel.

En als hij volhoudt?

Blijft hij echter volhouden en krijgt hij stalkerachtige neigingen – we hebben het dan over de serieuze gevallen – en heb je het idee dat hij echt te ver gaat, aarzel dan niet om de hulp van anderen (inclusief de competente autoriteiten) in te roepen.

Hebben jullie ervaringen met ongewenste aanbidders en hebben jullie tips hoe je ermee om moet gaan (of beter gezegd: hoe je kunt voorkomen dat je ermee om moet gaan), mail ons je reactie dan via het venster hieronder. De leukste reacties zullen we hieronder, zoals gewoonlijk weer geheel anoniem, publiceren.

Reacties van Trendystylers

Reactie: Ja, maar in het begin wil je toch altijd wel aardig zijn? Je kunt het de eerste keer toch niet zomaar recht in zijn gezicht zeggen dat je hem niet wilt? Zeker als hij nog niet veel avances heeft gedaan. Ik denk dan aan die mannen die maar om je heen zwermen maar zelf eigenlijk ook nooit to the point komen maar wel heel lastig zijn.

Reactie: Ik vind dit niet zo’n goed artikel. Een ongewenste aanbidder heel duidelijk maken dat je echt niet van hem moet hebben is het beste middel. Dan moet je niet eens aan stap 1 negeren beginnen en dan komt al de rest zeker niet voor.

Ik heb nogal veel dates. Heb al heel vaak voorgehad dat iemand verliefd was. Als ik dat merk en ik ga er echt nooit iets mee willen ben ik direct to the point.

reactie: Na het artikel over de ongewenste aanbidder te hebben gelezen vroeg ik mij iets af.als je de ongewenste aanbidder bent en je bent verliefd op diegene hoe moet je er dan mee omgaan als je afgewezen wordt. Je ziet in veel films of verhalen wel dat er een ongewenste aanbidder is maar uiteindelijk komt het toch weer goed. Maar je ziet het nooit als het niet goed gaat. Toch is het voor de beminde toch ook wel vervelend dat iemand je leuk vindt maar jij diegene niet of alleen als een vriend. Daarom vraag ik wat moet de ongewenste aanbidder doen???

reactie: Hey… Ik heb ook zo’n ongewenste aanbidder…nu heb ik er gelukkig iets minder last van dan eerst, 2 jaar geleden.. Ik moest van school vrijwilligerswerk doen op een speelpleintje van kinderen, die kinderen daar eem beetje bezig houden samen met n vriendin. Het zoontje van een man, een man die ik een keer bij het uitgaan zag en die toen steeds met me wou dansen kwam daar ook spelen…

Toen die man zag dat ik daar een paar keer per week kwam bij dat pleintje, ging hij daar steeds staan kijken tot ik naar huis ging, en me dan achtervolgen…ik had al gezegt dat ik het niet zo leukv ond, ik vond het best een aardige man soms vond ik t leuk om met m te praten, alleen dat hij me nergens met rust liet vond ik minder leuk. Zelfs toen de vriend van mn vriendin boos werd omdat hij me bleef stalken bleef hij doorgaan..

Hij kwam er achter in welke straat ik woonde, en ging me n keer aan t einde van mn straat op staan wachten, ik wil niet weten hoelang hij daar gestaan heeft… BIj t uitgaan kwam ik m ook tegen en viel hij me lastig, en bleef drankjes voor mij en mn vriendinnen bestellen, dat was aardig behalve dat lastig vallen…ik heb m toen t cafe uit laten zetten op den duur,,maar dan kwam ik m wel ergens anders in de stad tegen! En hij raakte me steeds aan, en zeurde maar dat hij zo verliefd was…hij wou me ook n keer geld geven, ik nam niet aan maar mn vriendin wel :S

Overal waar ik kwam begon ik bang te worden dat ik hem zag, en als ik hem zag verstopte ik me gauw…hij leek altijd te weten waar ikwas, en ging zlefs n keer zwart rijden in de trein toen hij me op t station zag omdat hij bij me wou zijn in de trein!

ms zag ik hem met zn kindje en ex vrouw, dan kon hij gelukkig niks zeggen omdat zn ex vrouw er bij was…

Maar het was soms moeilijk om gemeen tegen hem te doen, hij kon echt aardig zijn..en ik vond zn zoontje echt n schatje, dan vond ik t gemeen om lullig tegenzn vader te zijn, vooral in t bijzijn van zn zoontje deed ik dat niet…alleen ik wou niks met die man, hij was te oud voor me…en ik vond m niet aantrekkelijk.

Ik had m eerst n lange tijd niet gezien na die lange tijd van stalken…nu kom ik hem ineens weer vaak tegen, dan is hij weer irritant! Laatst ook, ik reed naar stage, en kwam m tegen…hij rvoeg waar ik heen ging, ik vertelde het, en hij vroeg hoelaat ik klaar was, ik zei 6 uur, hij zei ineens dan kom ik je om 6u ophalen daar…ik zei nee maar ik weet hoe mn stalker is..die staat er dan gewoon..dus de hele tijd heb ik lopen hopen om iets eerder dan 6u weg te mogen..toen ik n paar minuten voor 6 klaar was haaste ik me om hem niet te zien!

Het is echt irritant en vermoeiend….maar ja ik ben slecht in heel lullig doen…en omdat hij soms wel aardig is is het ook zo moeilijk!

reactie: Ik wil even reageren op dit artikel over een ongewenste aanbidder. Ik heb op dit moment een relatie van een jaar. Het gaat redelijk op dit moment, we leven in een dipje. En dr is dus iemand niet echt ongewenst, maar natuurlijk niet op zijn plaats, een aanbidder. Het vreemde van alles is, dat ik zoveel van de “ongewenste” aanbidder krijg. Kwa aandacht, liefde en doe ik ontzettend veel gezellige dingen met die gene. En om het nog vreemder te maken het is mijn collega, die ik dus 5x in de week zie. Mijn vriend zie ik 1 x in de week en hij doet totaal geen moeite om mij is te verrassen of om spontaan is langs te komen. Mijn energie is op om dat wel te doen en ben ik er vorige week mee gestopt om spontaan te doen. Ik vind de aanbidder niet een hartenbreekster, maar hij doet in ieder geval zijn best. Gelukkig geen cadeautjes ofzo. Maar wel leuke dingen doen, dat hoor je toch met je vriend te doen? Soms is het zo, dat ik het gevoel heb dat ik vreemd ga, terwijl ik niks heb gedaan en zal doen. Kent iemand de situatie???

reactie: vertel je stalker dat je homosexueel bent, een vreselijke soa hebt en nog een werkstraf hebt lopen betreft het inelkaar slaan van een stalker

Grtz

reactie: Hey,

Wat ik niet begrijp is dat je niet een gokje kan wagen ik bedoel je moet hem niet meteen afstrepen als het een aardige fatsoenlijke jongen jongen is, over 10 jaar zijn jullie het allemaal zat van de bijstand te leven of met een alcoholist samen te wonen of heb je liever een playboy die meisjes versiert om te kijken of hij haar uberhaupt kon veroveren.

reactie: Beter aan de grote klok hangen en er bijvertellen dat die vent een vervelende kwijl begint te worden, dan hoort hij het vanzelf, stopt het waarschijnlijk ook vanzelf. En ook uitgebreid aan de collega’s in herinnering brengen dat er regels zijn betreffende ongewenste intimiteiten, op het werk, scholen enzovoort. Wil je direct van hem af in de privésfeer, dreig dan onmiddellijk met aangifte wegens stalking, werkt geheid (maak je geen vrienden mee, maar ben je wel gelijk van hem af hopelijk). Groet,

 

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE