Trendystyle.net | Happy Birthday to Auguste Rodin!

Happy Birthday to Auguste Rodin!

Toen ik twaalf was leende ik bij de plaatselijke bibliotheek een boek over het leven …

Toen ik twaalf was leende ik bij de plaatselijke bibliotheek een boek over het leven van Camille Claudel. Door haar ogen werd ik verliefd op Auguste Rodin en zijn werk. Vandaag is Rodins geboortedag (12 november 1840) en ik vond het een mooie gelegenheid om een paar foto’s die ik afgelopen september in Musée Rodin maakte, te publiceren. Het was een schitterende najaarsdag en Christian Dior had net geshowd in Hôtel des Invalides (zie de koepel met goudwerk op de laatste foto), vlak tegenover Hôtel Biron in Rue de Varenne waar Musée Rodin gevestigd is. Ironie wil dat ik al meerdere malen in het museum was geweest omdat Dior de afgelopen seizoenen in deze villa showde. Maar nooit had ik de gelegenheid gehad Rodins kunstwerken te bewonderen. Nu het modehuis Dior (misschien om de komst van de nieuwe creative director Raf Simons te benadrukken) dit seizoen ‘de overkant’ koos, had ik alle tijd om daarna een kijkje in het museum te nemen. Op de eerste foto’s zie je Le Penseur (wie kent dit beeld niet?!). De sculptuur op de laatste foto (Ugolin et ses enfants) intrigeerde mij vanwege de speelse worsteling. Op het eerste gezicht deed het wat wreed aan! Mooi of niet? Volgens mij schitterend!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE