Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Kapselfoto's | Hot: retro kapseltjes met naar buiten gekrulde haarpunten

Hot: retro kapseltjes met naar buiten gekrulde haarpunten

Met alle retro invloeden in de mode en beauty van 2022 zal het je niet verbazen dat we ook weer gaan experimenteren met retro kapsels. De influencers zijn al zover.

Kapseltrends lente zomer 2022
Hot: retro kapseltjes met naar buiten gekrulde haarpunten

Na al die beach waves van de afgelopen jaren is het leuk om weer eens echte kappershoofden voorbij te zien komen. Van die hair looks met een ladylike uitstraling – handtasje aan de voorarm, keurig handschoentje, je kent het wel – waarin ook nog eens elk haartje op z’n plaats ligt. Want ja, het mag er weer dik bovenop liggen dat je je haar in de krulspelden hebt gezet.

Haarstyling 2022
Kapseltrends lente zomer 2022. Retro kapsels

De mode en beauty trends voor 2022 zijn doordrenkt van de retro invloeden. De jaren ’60, ’70, ’80, ’90 en 2000 maar ook de jaren ’20 van de vorig eeuw drukken hun stempel op de actuele modes, kapsels incluis. Op het gebied van de haarstyling is dan ook van alles gaande: van finger waves tot grungy messy hoofden tot wet looks. Vandaag hebben we een paar retro kapseltjes voor je.

Kenmerkend voor deze kapseltjes zijn de naar buiten gekrulde haarpunten. De fashionista’s tijdens de modeweken hebben zich hier al aan gewaagd. En je hebt vast Billie Eilish bij de Oscars gezien. Ook zij had een halflang, ditmaal donker, kapsel met naar buiten geföhnde punten!

Haarstyling 2022
Kapseltrends lente zomer 2022. Retro kapsels

In de tussentijd hebben we een aantal foto’s van influencers met retro kapsels bij de modeweken voor je. Je zou er toch spontaan hair envy van krijgen? Want wie wil er nu niet zo’n schattig supervrouwelijk kapseltje? Maar iedereen voelt wel op z’n klompen aan dat dààr veel werk en ook de nodige handigheid in gaat zitten.

Haarstyling 2022
Kapseltrends lente zomer 2022. Retro kapsels

Al hoewel, zo moeilijk is het misschien nog niet. Vooral als je halflang haar hebt, moet het gaan lukken. Want het concept is vrij gemakkelijk. Prep je haar zodat het zich goed laat stylen. Föhn het mooi glad, maak een zijscheiding (yep, eindelijk weer eens een zijscheiding!) en krul de haarpunten met een dikke, ronde borstel en de föhn, of met een dikke krultang naar buiten. Goed fixeren met haarlak. Voilà.

Je kunt ook je haar over de hele haarlengte krullen. Hiervoor kun je ook krulspelden gebruiken. Waarom het om gaat, is dat de krullen mooi, glad en verzorgd zijn. Ze moeten ietwat stijfjes om je hoofd hangen, iets wat we in geen jaren hebben gedaan.

Aan de voorkant, net naast je haarscheiding aan de volle kant van je haar, kun je dan nog een klein golfbeweginkje in je haar maken dat iets wegheeft van een finger wave. Hiermee versterk je dat vintage gevoel. Oh, en vergeet die oorbellen met pareltjes niet!

Bekijk de streetstyle foto’s maar eens en experimenteer dan met deze looks.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE