Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Haarkleur trends | Haartrends en haarkleuren 2021. Uitgroei? Zo ga je ermee om

Haartrends en haarkleuren 2021. Uitgroei? Zo ga je ermee om

Actrice Margot Robbie komt weg met een donkere uitgroei die sterk contrasteert met haar blond geverfde lokken maar niet iedereen is weg van deze haartrend.

Haarkleurtrends 2021. Donkere uitgroei
Haarkleurtrends 2021. Donkere uitgroei. Haartips voor thuis. Foto: Charlotte Mesman

De haartrends voor 2021 kunnen dicteren wat ze willen maar niet allemaal zijn we zo gecharmeerd van een donkere uitgroei. Wat als je geen tijd (of zin) hebt om naar de kapper te gaan? Er zijn twee oplossingen. Of 1) je zet je eroverheen en gaat voor een bicolor-hoofd òf 2) je neemt tijdelijk even afscheid van je hoogblonde manen.

Haarkleurtrends 2021. Donkere uitgroei. Haatips voor thuis
Haarkleurtrends 2021. Donkere uitgroei. Haartips voor thuis. Actrice Margot Robbie

Wat je NIET moet doen: zelf je haar bleken of blonderen.

Laten we beginnen met wat je NIET moet doen. De experts raden dringend af om je haar zelf thuis te blonderen. Waterstofperoxide is een agressief spulletje, voor je haar én hoofdhuid, en daarom is het beter om bleachen aan de kapper over te laten.

Wat kun je dan wel doen?

Root stretch colors
Haarkleurtrends 2021. Donkere uitgroei. Haartips voor thuis. Blumarine. Ph. Mauro Pilotto

Ten eerste kun je je donkere uitgroei accepteren of gewoon laten gaan. Dankzij de covid-epidemie hebben we hier een enorme ‘cultuuromslag’ gemaakt. Uitgroei mag echt! Zie onze kapselfoto’s.

Bovendien help je je kapper – als je eindelijk weer in de kappersstoel plaats neemt – een handje als je niet zelf gaat lopen ‘knoeien’. En wie weet… misschien besluit – nu je toch al veel uitgroei hebt – om terug te gaan naar je natuurlijke haarkleur! Het kan een omslagpunt zijn.

Een andere (DIY) oplossing is om – niet schrikken! – ietsje donkerder dan je blonde haarkleur te gaan, zodat je uitgroei lichter wordt en je haarlengtes donkerder, en dus het contrast tussen beide minder fel wordt. Dit trucje werkt ook als je in je uitgroei wat grijze haren hebt.

Om het contrast te minimaliseren, ga je voor een haarkleur die een paar tinten (maar niet meer dan dat!) lichter is dan je uitgroei.

Kies een haarkleuring zonder ammoniak en waterstofperoxide.

Kijk eerder bij de haarkleurtjes op waterbasis. Met deze kleurtjes kun je je bezoek aan de kapper uitstellen, je haarkleur tijdelijk fatsoeneren en richt je geen schade aan aan haar of hoofdhuid. Het kleurtje wast in de tijd weer uit waardoor je kapper later weer heel goed zijn of haar werk kan oppakken.

Kortom, twijfel over de haarkleur die je moet kiezen? Ga eerder te licht dan te donker.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE