Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Haarkleur trends | Haarkleurtrends zomer 2020. Dit is waarom die donkere uitgroei hip is!

Haarkleurtrends zomer 2020. Dit is waarom die donkere uitgroei hip is!

Het hele concept van ‘uitgroei-is-lelijk’ is tijdens de blijfthuis-periode op de helling komen te staan. …

Haarkleurtrends zomer 2020. Dit is waarom die donkere uitgroei hip is! Actrice Margot Robbie
Haarkleurtrends zomer 2020. Dit is waarom die donkere uitgroei hip is! Actrice Margot Robbie

Het hele concept van ‘uitgroei-is-lelijk’ is tijdens de blijfthuis-periode op de helling komen te staan. We hadden immers een dijk van een excuus om die landingsbaan (uitgroei) te verantwoorden. Het grappige is dat als het eenmaal ‘mag’ je er ook het mooie van gaat inzien. De basis voor deze vernieuwde kijk op uitgroei werd echter al eerder gelegd. De haarkleurtrends voor zomer 2020, maar ook voor eerdere seizoenen, speelden al met uitgroei.

Haarkleurtrends 2020. Donkere uitgroei. Haatips voor thuis
Haarkleurtrends zomer 2020. Dit is waarom die donkere uitgroei hip is! Actrice Margot Robbie

Het begon met een haarkleurtrend die ‘root stretch colors’ werd genoemd, waarbij highlights niet meer dicht op de haarwortels werden gezet, maar een stukje eronder zodat het echt leek alsof de zon je haar opgelicht had. Voordeel van deze kleurtechniek is dat je uitgroei geleidelijker is zodat je je highlights minder vaak hoeft bij te werken.

Haartrends lente zomer 2020. Uitgroei
Haarkleurtrends zomer 2020. Dit is waarom die donkere uitgroei hip is! Foto: Mauro Pilotto

Op de zogenaamde ‘landingsbaan’ rustte echter nog steeds een taboe. Dit fenomeen had het (nog) niet geschopt tot haarkleurtrend, want in ons gevoel moest zo’n sterk kleurcontrast toch echt wel worden bijgewerkt. Ook daar zijn we nu vanaf gestapt!

Sterker nog, er zijn zelfs argumenten te vinden die vòòr een landingsbaan (donkere uitgroei) pleiten. Zo’n donkere streep uitgroei bijvoorbeeld behoedt je voor ‘poppenhaar’: haar dat zo opgelicht is dat het er niet natuurlijk meer uitziet. Het legt bovendien een natuurlijkere link met je wenkbrauwen die in de regel (veel) donkerder zijn dan een (sterk) geblondeerde haarkleur. Kortom: donkere uitgroei voorkomt een onnatuurlijk pruik-effect! En zo kwam het dat ook donkere uitgroei deel ging uitmaken van de haarkleurtrends voor zomer 2020. Amen.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE