Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Haarkleurtrends 2023: gekke kleurtjes voor een shock effect

Haarkleurtrends 2023: gekke kleurtjes voor een shock effect

Houd jij wel van een beetje shockeren, dan zijn de haarkleurtrends 2023 op jouw hand. Gekke haarkleurtjes zijn opnieuw supercool.

Haarkleurtrends 2023
Haarkleurtrends 2023. Tina Leung met pastelgroen haar. Foto ADVERSUS

De haarkleurtrends 2023 gaan duidelijk twee kanten op. Aan de ene kant gaan we op de klassieke toer met chocoladebruin en mooie roodtinten. Aan de andere kant gaan we shockeren met pastels en ongewoon felle haarkleuren.

Haarkleurtrends 2023 tijdens de Fashion Weeks

Felle haarkleuren 2023
Haarkleurtrends 2023. Kiwi Lee Han met een felrode bob. Foto ADVERSUS

Tijdens de Fashion Weeks deden we natuurlijk volop aan trend spotten. Ook de haarkleurtrends 2023 namen we tijdens de modeweken goed onder de loep. Onze conclusie is dat er een heleboel mag. En dat we ons daar ook aan wagen. Al zijn het nog steeds vaak de Aziaten – think K-beauty – die vooroplopen.

Nieuwe haarkleuren voor 2023
Mia Kong met een roze pixie cut. Foto Charlotte Mesman

Zijn bij ons de pastels en felle haarkleuren een beetje uit het straatbeeld weggeëbd, gooien de (vooral) Aziatische influencers bij de shows weer olie op het vuur.

Grijze haarlokken voor Jenny Tsang
Jenny Tsang met een grijze haarlokken. Foto Charlotte Mesman

Een paar voorbeelden: influencer/actrice Tiny Leung met supermooi pastelgroen haar, de Koreaanse/Taiwanese influencer Kiwi Lee Han met haar felrode bob kapsel en Jenny Tsang, geboren Hong Kong, opgegroeid in California, met haar donkergrijze lokken. Om Mia Kong, Style Director van Dazed China, niet te vergeten. Met haar korte roze koppie (een pixie cut) stal ze tijdens de Paris Fashion Week van begin oktober de show.

Gekke haarkleuren opnieuw een trend

Felrood haar voor 2023
Felrood haar en rode lippenstift. Foto Charlotte Mesman

Kortom, had je die pastelkleuren en andere ongewoon felle haarkleuren al gearchiveerd, weet dan dat ze nog lang niet uit de mode zijn. Wij denken eigenlijk dat ze nooit meer uit de mode zullen raken. Ze zijn deel gaan uitmaken van het gamma haarkleuren waaruit we kunnen kiezen.

Dus heb je zin om grauwe herfstdagen of donkere winterdagen kleur te geven, denk dan ook eens aan de haarkleurtrends 2023. Pastelgroen, zachtroze, felroze, oranje, rood, grijs, blauw. Het mag allemaal.

Bedenk wel dat je voor een optimaal effect je haar eerst zal moeten ontkleuren. Iets wat je haar, zoals je weet, kan schaden. Met halflang of kort haar heb je hier een voordeel. Ook natuurlijk (licht)grijs haar is een geweldige basis voor ongewone haarkleuren. Dit zijn allemaal dingen om mee te nemen in je beslissing.

Bekijk ondertussen eerst maar eens onze street style foto’s. Het is puur genieten.

Klik hier voor de haartrends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE