Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Deze haarkleuren maken jong! 7x Anti-aging haarkleurtips

Deze haarkleuren maken jong! 7x Anti-aging haarkleurtips

Wist jij dat een verkeerde haarkleur je ouder kan maken? Andersom maakt een goed gekozen haarkleur jong. 7x Anti-aging haarkleurtips.

Anti-aging haartips
Deze haarkleuren maken jong! 7x Anti-aging haarkleurtips

De haarkleurtrends voor 2022 zijn veelzijdig én flatterend. Een pakje haarverf over je haar gooien enkel en alleen om grijze haren te verdoezelen is achterhaald. We denken samen met de kapper er goed over na hoe we een haarverf of techniek voor ons kunnen laten werken.

Haarverf heeft alles veranderd … Het is het krachtigste wapen dat oudere vrouwen hebben tegen de jeugdcultuur … omdat het er echt in slaagt de klok stil te zetten (tenminste wat je haarkleur betreft),’ aldus Nora Ephron, stijlicoon van weleer.

Sinds de tijd van Nora Ephron (waarin haarkleuren nog echt een nieuwigheid waren) is er op haarkleurgebied enorm veel gebied. De haarkleurtrends volgen zich steeds sneller op en zijn steeds geavanceerder. Ook weten we steeds beter wat het effect van een bepaalde haarkleuren is. Welke haarkleurtrends ouder maken, en welke jonger. Die laatste moet je natuurlijk hebben!

7x Anti-aging haarkleurtips

De haarkleurtrends voor 2022 zijn wat anti-aging gehalte een schot in de roos. Ze zijn enorm flatterend. We lopen je we even doorheen.

1. Regel nummer 1: warme(re) haarkleuren staan in de regel jonger dan koude haarkleuren. Superkleuren volgens de allernieuwste haarkleurtrends voor 2022 zijn: strawberry blonde, bronde, caramel, rose gold.
2. Wordt je haar grijs, verwarm een platinablonde of witte ondergrond dan met lichte, maar warme highlights.
3. Een uitzondering op de regel zijn de pastels. Zet een pastel op een grijze of witte ondergrond voor een trendy look.
4. Een andere gouden regel is: blijf zo dicht mogelijk bij je eigen haarkleur.
5. Ben je van jezelf donker en wil je dat zo houden, vermijd dan inktzwarte of harde haarkleuren. Haal de blauwe ondertoon eruit. Ga eerder voor zo’n mooie chocolate brown kleur die op dit moment helemaal hot is.
6. Ga ook niet te licht. Er moet altijd een zeker contrast tussen je haarkleur en je huidskleur zijn, anders krijgt je huid een vale, onfrisse teint.
7. Ga je voor balayage of highlights, houd dan een paar regels in gedachten. Je haar moet bij de aanzet wat donkerder zijn dan de haarpunten. Face-framing hairlights – wat lichtere lokken rond het gezicht – verzachten de gelaatstrekken.

Klik hier voor haartrends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE