Gevangen in de liefde. Als de liefde een obsessie wordt.

Gevangen in de liefde
Gevangen in de liefde

Gevangen in de liefde. Als de liefde een obsessie wordt… Het bericht komt uit een van de meest romantische steden ter wereld: Verona, de Italiaanse stad waar de geliefden Romeo en Juliet vochten voor hun liefde en waar jaarlijks vele toeristen hun liefdesbrief achterlaten om hun eigen hartzeer te verlichten of de liefde te bejubelen.

Juist uit deze stad, die ondergedompeld lijkt te zijn in de romantiek, komt een noodkreet over hartenzaken. Op de website van Corriere Del Veneto valt te lezen dat de gevallen van ‘love-addicts’ sterk zijn toegenomen en dat veel inwoners van Verona, vooral vrouwen maar ook mannen, gevangen zitten in een ongelukkige, soms zelfs gewelddadige relatie. De liefde is niet vervlogen, maar afscheid nemen blijkt vaak moeilijk. Heel moeilijk.

Plaatselijke organisaties komen de ‘love-addicts’ te hulp en voor degenen die zich ervan bewust zijn dat de liefde over is maar niet kunnen loskomen van hun partner is een cursus georganiseerd. Hierin wordt uitgelegd hoe je een ‘gevaarlijke relatie’ achter je kunt laten. Dit zijn relaties waarin je obsessief met je partner bezig bent en door een diepe angst gebonden bent aan de ander. In deze situatie is men geneigd om de partner ‘grenzeloos lief te hebben’ in de hoop dat deze liefde beantwoord zal worden. Deze grenzeloze liefde wordt ook een excuus om alle gedragingen van de partner, zelfs geweld en vreemdgaan, te accepteren, aldus psychotherapeut Marcella Parise die verantwoordelijk is voor het hulpverlenende project.

Psychologe Lorella Barbieri, die ook deel maakt van het hulpverlenende project om in de liefde verdwaalde Veronezen, legt uit dat het moment waarop een liefdesrelatie tot een einde komt of waarin een relatie een crisis beleeft, heel veel pijn doet. Sommige personen kunnen geen eind aan hun relatie maken, en dit kan tot een obsessie leiden. In de cursus willen de psychologen en hulpverlenende instanties de vrouwen leren hoe ze meer afstand tussen zichzelf en hun geliefde partner kunnen creëren.

Niet alleen willen de hulpverleners steun geven bij het verlaten van een partner, maar, als er nog toekomst in de relatie zit, ook bij het verbeteren van die relatie. Om nieuwe manieren te vinden om samen door het leven te gaan.

Herken jij deze situatie? Heb jij het gevoel dat je gevangen zit in je relatie? Dat je relatie eigenlijk al afgelopen is maar dat je er niet los van kunt komen? Deel je ervaringen met ons. Mail naar tsnl(at)trendystyle.net – Vervang (at) door @

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE

Reacties zijn gesloten.