Gevangen in de liefde. Als de liefde een obsessie wordt.

Gevangen in de liefde
Gevangen in de liefde

Gevangen in de liefde. Als de liefde een obsessie wordt… Het bericht komt uit een van de meest romantische steden ter wereld: Verona, de Italiaanse stad waar de geliefden Romeo en Juliet vochten voor hun liefde en waar jaarlijks vele toeristen hun liefdesbrief achterlaten om hun eigen hartzeer te verlichten of de liefde te bejubelen.

Juist uit deze stad, die ondergedompeld lijkt te zijn in de romantiek, komt een noodkreet over hartenzaken. Op de website van Corriere Del Veneto valt te lezen dat de gevallen van ‘love-addicts’ sterk zijn toegenomen en dat veel inwoners van Verona, vooral vrouwen maar ook mannen, gevangen zitten in een ongelukkige, soms zelfs gewelddadige relatie. De liefde is niet vervlogen, maar afscheid nemen blijkt vaak moeilijk. Heel moeilijk.

Plaatselijke organisaties komen de ‘love-addicts’ te hulp en voor degenen die zich ervan bewust zijn dat de liefde over is maar niet kunnen loskomen van hun partner is een cursus georganiseerd. Hierin wordt uitgelegd hoe je een ‘gevaarlijke relatie’ achter je kunt laten. Dit zijn relaties waarin je obsessief met je partner bezig bent en door een diepe angst gebonden bent aan de ander. In deze situatie is men geneigd om de partner ‘grenzeloos lief te hebben’ in de hoop dat deze liefde beantwoord zal worden. Deze grenzeloze liefde wordt ook een excuus om alle gedragingen van de partner, zelfs geweld en vreemdgaan, te accepteren, aldus psychotherapeut Marcella Parise die verantwoordelijk is voor het hulpverlenende project.

Psychologe Lorella Barbieri, die ook deel maakt van het hulpverlenende project om in de liefde verdwaalde Veronezen, legt uit dat het moment waarop een liefdesrelatie tot een einde komt of waarin een relatie een crisis beleeft, heel veel pijn doet. Sommige personen kunnen geen eind aan hun relatie maken, en dit kan tot een obsessie leiden. In de cursus willen de psychologen en hulpverlenende instanties de vrouwen leren hoe ze meer afstand tussen zichzelf en hun geliefde partner kunnen creëren.

Niet alleen willen de hulpverleners steun geven bij het verlaten van een partner, maar, als er nog toekomst in de relatie zit, ook bij het verbeteren van die relatie. Om nieuwe manieren te vinden om samen door het leven te gaan.

Herken jij deze situatie? Heb jij het gevoel dat je gevangen zit in je relatie? Dat je relatie eigenlijk al afgelopen is maar dat je er niet los van kunt komen? Deel je ervaringen met ons. Mail naar tsnl(at)trendystyle.net – Vervang (at) door @

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

4 gedachten over “Gevangen in de liefde. Als de liefde een obsessie wordt.”

 1. ja dat heb ik ook…zit gevangen en kan niet los laten
  wat ik niet weet of deze nog steeds een grenzeloze liefde is, wat ik wel weet is dat ik alles accepteer , en is waar het zit nog dieper dan je zelf kan inschatten ik doe er alles om achter te laten maar het lukt me gewoon niet

 2. anoniempje 24

  Hey! Ik wou even mijn verhaal kwijt en zien of iemand zich in mijn situatie kan plaatsen.
  ik ben nl 3Jaar samen met mijn “vriend”, we zijn wel al twee maal uit elkaar geweest. eerste keer was het 2maand en de tweede keer 6maand (de reden ervan was hij is ziekelijk jaloers kan dus nix verdragen en hij sloeg mij), maar elke keer weet hij mij te overtuigen om terug bij hem te gaan ondanks er al keiveel is gebeurd trap ik elke keer in die val, deels is het met schrik. Hij is nl enorm dominant, ik mag nauwelijks iets, uitgaan is verboden, gaan shoppen is iets als ik da dan eens doe dan krijg ik om de vijf min een sms waar ben je ? wa doe je ? me wie ben je daar? het is om zot van te komen, ik ben tot de conclusie gekomen dat ik daar niet mee kan leven, je bent toch wie je bent en niemand kan/mag da u proberen veranderen. Heb het al herhaaldelijke keren willen uitmaken maar hij accepteert het niet, hij dreigt ermee iets te doen aangezien hij nu ook niet meer binnen mag bij mij thuis en ik toch al van in het begin niet bij hem binnen mocht (de reden ervan is dat ik een !
  belgische ben en hij duidelijk niet) woog dit ook al enorm op onze situatie. ik ben bijna 25j en ik wil een aangenaam leven en niet een leven waar ik om de vijf stappen moet uitleggen waar ik ben of met wie ik ben.

  weet iemand wat ik kan doen weet mijzelf echt geen raad!

 3. Ik geloofd niet in allerlei cursussen die worden aangeboden, over “liefde, velaten, leren hoe en wat” de enige wat je moet doen is veel praten met mensen die echt vrienden van jou zijn, en hoe zwaar het is afwachten afwachte en afwachten, de tijd is de enige die nieuwe overzicht op je pad breng, en op gegeven moment heb je er, zie je alles, en bent je ineens sterk en kan je ook alles, ik zelf zat in een vreselijk relatie 6jaar, waarin bedrog, slaan, en zelf gevangenisstraf in zat, ik van goede kom af, in z’n relatie was nauwelijks voorstelbaar, als ik terug kijk de laatste jaren was geen obessie of liefde meer, het was wraak, om betaald te zetten alles wat hij mij aandeed, maar tegelijkertijd liet hem niet gaan, op gegeve moment was ik er klaar mee, en klaar voor een nieuwe start, ik koester geen haat meer geen liefde meer niets meer, . Zuch…. 6jaar. Let goed op jezelf, blijft in alle fronten en waar ja kan jezelf, het komt ooit goed met je!!!sterkte

Reacties zijn gesloten.