Voor wie kleed jij je?

Iedere vrouw doet haar best om zo voordelig mogelijk voor de dag te komen. Een verzorgd uiterlijk geeft zelfvertrouwen en helpt je om het dagelijks leven met opgeheven hoofd tegemoet te treden. Voor feestjes en romantische ontmoetingen doen we er nog een schepje bovenop. Maar voor wie kleden we ons nog eigenlijk echt?

Er wordt wel gezegd dat vrouwen zich vooral kleden om andere vrouwen te overtroeven of in ieder geval om zich niet minder dan andere vrouwen te voelen. Vreemd genoeg heb ik deze stelling vaker uit de mond van mannen dan van vrouwen gehoord (en als ik eerlijk ben, moet ik zeggen dat ik deze uitspraak mij soms een beetje irriteert).

Persoonlijk denk ik dat vrouwen zich in het algemeen vooral voor zichzelf kleden. Een mooie outfit en verzorgde make-up en haar maken het leven aangenamer. Je voelt je er beter door, staat steviger in je schoenen en kunt er in het leven ook meer mee afdwingen. Vooral in de werkomgeving is een verzorgd uiterlijk een must (en dat geldt niet alleen voor vrouwen).

Als het om een feestelijke gelegenheid gaat, ligt het misschien wat subtieler. Ten eerste kleed je je feestelijk omdat het een kwestie van respect is. Voor jezelf en voor degene die de feestelijke gelegenheid heeft georganiseerd. Daarnaast is het logisch dat je je best doet om zo mooi mogelijk ten tonele te verschijnen. Maar als vrouw zou ik toch eerder zeggen dat je dit voor jezelf en voor de mannen (je bloedeigen in het bijzonder!) doet dan om de andere vrouwen af te troeven.

Maar wat vinden jullie? Voor wie kleden jullie je? Voor jezelf, je eigen man, andere mannen, andere vrouwen?

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE

Reacties zijn gesloten.