Trendystyle.net | Fashion trends | Een nieuwe jij. Zo verander je succesvol van look. 8 Tips

Een nieuwe jij. Zo verander je succesvol van look. 8 Tips

Van look veranderen is leuk en inspirerend, maar het kan ook averechts werken. Want je …

NIeuwe look
Een nieuwe jij. Zo verander je succesvol van look. 8 Tips

Van look veranderen is leuk en inspirerend, maar het kan ook averechts werken. Want je loopt het risico dat je een look kiest die eigenlijk niet voor jouw persoon geschikt is. Je kunt er zelfs je zwakke punten mee naar voren halen, je schoonheidsfouten ermee accentueren. Een look kan bovendien niet bij je levensstijl en werkomgeving passen. In dat geval werkt je nieuwe look, hoe blij jij er ook mee mag zijn, eerder tegen je en zal het zekere gevoel dat je nieuwe look je aanvankelijk gaf, snel verbleken.

Het is dus zaak dat je een nieuwe look kiest, die bij jou past. Een goed punt om even bij stil te staan. Laten we één en ander eens met een voorbeeld verduidelijken. Vind jij Angelina Jolies look ook zo cool? Geraffineerd en sexy. Probeer je dan nu eens – laten we eens kijken wie? – Kylie Jenner of een type als popster Björk met diezelfde look voor te stellen. Onmogelijk, toch? Of misschien toch ook weer niet. Maar goed, je begrijpt wat we bedoelen. Als je van look wilt veranderen, is het dus niet voldoende om simpelweg een nieuwe look die je aanstaat, te kiezen. Voorwaarde is dat je er iets mee kunt, dat je de look ‘aankunt’, want anders wordt het risico groot dat je het tegenoverstelde effect bereikt.

Hier zijn enkele adviezen die je kunnen helpen om jouw nieuwe look te vinden. Een look die je inspireert en die tegelijkertijd ook recht aan jouw persoonlijkheid doet.

1. Surf naar de vele websites die gewijd zijn aan de internationale celebrities

Bestudeer de meest recente ‘red carpet’-foto’s en selecteer die looks die jou het meest aanspreken. Waarom raden we je aan om juist bij de celebrities te rade te gaan? Omdat de ontwerpers er ‘ik weet niet wat’ voor over hebben om ze voor een belangrijke gelegenheid te kleden (er is geen betere reclame!) en ze dus alles uit de kast zullen trekken om er een succes van te maken. En omdat de beroemdste kappers en visagisten eraan te pas komen. Op de red carpets wordt dan ook vaak het ‘neusje van de zalm’ getoond en juist op deze momenten zien veel trends het licht. Dat is meteen de reden waarom juist de red carpet foto’s heel geschikt zijn om je door te laten inspireren.

2. Kies alleen die looks die in het verlengde van je eigen persoonlijkheid liggen

Ga nooit voor een look die ver van je huidige look afstaat, er misschien qua stijl haaks tegenover staat. Probeer eerder een bepaalde lijn te volgen. Een lijn die blijkbaar – of in ieder geval voor een deel – je eigen smaak weergeeft en bij jouw persoonlijkheid hoort.

3. Print de looks die jou aanspreken uit en bestudeer ze in alle details

Analyseer hoe het haar geknipt is, hoe het gestyled is, analyseer de kledingstijl, de accessoires.

4. Probeer te begrijpen of de look die je mooi vindt – en je jezelf wel zou willen aanmeten – ook voor jouw persoon geschikt is

Wees superkritisch en realistisch. Zou het kapsel je echt staan? Is je haar er wel geschikt voor? En past het bij je gezicht? En hoe zit het met de kleding? Kan jouw figuur het hebben? Past de stijl bij je? Als je het idee hebt, dat een bepaalde look misschien té is, doe het dan niet. Of kies alleen die elementen eruit die wel bij jou passen. Houd altijd in gedachten dat je er met je nieuwe look op vooruit (en niet achteruit!) moet gaan.

5. Wees niet bang om om advies te vragen

Roep de hulp van een vriendin (misschien wel je vriend) of van een verkoopster van de winkel waar je gaat shoppen in bij het samenstellen van je nieuwe garderobe. Begin met een paar basics. In de loop der tijd zul je je look wel verder uitwerken. Laat de grote merken voor wat ze zijn, die gebruik je alleen als inspiratiebron. Met het geld dat je voor één enkel item van een bekende designer zou uitgeven, kun je in andere winkels je hele garderobe vernieuwen. Voor advies over je nieuwe kapsel moet je natuurlijk bij de kapper (een goede!) zijn. Neem een foto van het kapsel dat je zou willen mee en vraag of dit geschikt voor jouw haartype en jouw gezicht zal zijn. En zo niet, vraag dan wat wél geschikt voor je zou zijn.

6. Stap niet van de ene dag op de andere over op een nieuwe look, maar ‘glij als het ware langzaam in je rol’

Begin met één enkel kledingstuk, een accessoire. Laat de mensen om je heen langzaam aan jouw ‘nieuwe ik’ wennen. En wat nog belangrijker is: geef jezelf de tijd om eraan te wennen en om je look langzaam maar zeker uit te werken. Van look veranderen is als het maken van een schilderij. Je bouwt het langzaam op. Het is een proces.

7. Pas de look van je keuze aan aan je eigen persoonlijkheid

Dit is een belangrijk aspect van het proces dat ‘van look veranderen’ heet. Neem de look van je keuze als uitgangspunt maar staar je er niet blind op en wees niet bang om de look aan je eigen smaak en persoonlijkheid aan te passen. Alleen dan zal je look uniek en voor jou ‘op maat gemaakt’ zijn.

8. Geniet van je nieuwe look en het effect dat je nieuwe uiterlijk op anderen heeft

Want daar is het, uiteindelijk, toch allemaal om te doen!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE