DIY cadeautips. Zelfgemaakte cadeaus voor familie en vrienden

Een goed gekozen cadeau heeft een bepaalde waarde. Die waarde hoeft niet altijd in geld uitgedrukt te worden. Zelf gemaakte cadeaus bijvoorbeeld getuigen van…

DIY cadeautips. Zelfgemaakte cadeaus voor familie en vrienden
DIY cadeautips. Zelfgemaakte cadeaus voor familie en vrienden

Een goed gekozen cadeau heeft een bepaalde waarde. Die waarde hoeft niet altijd in geld uitgedrukt te worden. Zelf gemaakte cadeaus bijvoorbeeld getuigen van inspanning, aandacht, zorg en smaak, liefde en toewijding, en zijn bovendien uniek. De waarde van een zelfgemaakt cadeaus kan daardoor zelfs hoger zijn dan van een gekocht cadeau.

Voor Feesten als Sinterklaas en Valentijnsdag zijn zelfgemaakte cadeaus vaak leuker dan gekochte cadeaus. Een zelfgemaakte cadeau laat zien dat je geeft om de persoon waarvoor het cadeau bestemd is. Al die tijd die je aan het vervaardigen van het cadeau hebt besteed, heb je aan hem of haar gedacht. Je hebt er al je liefde in gestopt. Of zelfgemaakte cadeaus ook geschikt zijn voor de Kerst hangt af van de verwachtingen. Als je geliefde gewend is om elk jaar een duur luxe cadeau van je te krijgen, zal een gedicht misschien niet erg in de smaak vallen. Dit zal je zelf moeten inschatten.

Ideeën voor zelf gemaakte cadeaus

Heb je zin om zelf aan het fröbelen te gaan, dan zijn hier wat ideeën:

 • Een gedicht gewijd aan degene voor wie het cadeau bestemd is
 • Ben je niet van het dichten, dan kan je ook een verhaal schrijven over iets persoonlijks dat met jou en hem of haar te maken heeft
 • Iets wat ook altijd erg in de smaak valt, is een zelfgemaakte krantje met krantenberichtjes en foto’s die betrekking hebben op hem of haar (nieuwtjes, grappige artikeltjes over kenmerkende eigenschappen, gebeurtenissen van het afgelopen jaar)
 • Een album met de mooiste foto’s van het afgelopen jaar
 • Vind je een album te standaard, maak dan een slinger van foto’s. Het kan heel leuk zijn bij elke foto een lichtje te hangen
 • Een zelfgemaakte boeklegger als hij of zij graag leest
 • Een T-shirt met iets persoonlijks, een slogan of een foto van jou en hem/haar (met T-shirt transferpapier kun je zelf thuis gemaakte T-shirts bedrukken). Het kan ook heel leuk zijn om kussenslopen te bedrukken.
 • Een mok met een slogan of tekening die je zelf hebt gemaakt (gebruik porseleinverf en bak de mok af in de oven)
 • Een sleutelhanger of droomvanger met gepersonaliseerde voorwerpen eraan
 • Als je goed kunt haken of breien zijn truien, mutsen, sjaals en wanten natuurlijk altijd een leuk cadeau
 • Een andere optie in die richting is een kruik met een door jou gebreide of gehaakte overtrek
 • Zelfgebakken koekjes, misschien zelfs met woorden die betrekking op hem of haar hebben, natuurlijk mooi ingepakt in een zelf versierd trommeltje, misschien zelfs met het recept erbij (op mooi papier en in zwierige letters geschreven uitgeschreven)
 • Zelfgemaakte bonbons of chocoladetruffels, wederom in een mooie verpakking
 • Zelfgemaakte kaarsen. Op internet vind je allerlei artikelen hoe je zelf kaarsen kunt maken, zoek eens naar kaarsen met gedroogde bloemen

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE