Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Kapselfoto's | Deze pony’s kun je zelf knippen (als je durft)

Deze pony’s kun je zelf knippen (als je durft)

Pony’s zijn ook voor lente en zomer 2022 een huge haartrend. Met een beetje lef kun je er zelf eentje knippen.

Kapseltrends winter 2022. Pony's zijn dé haartrend
Kapseltrends 2022. Pony’s zijn dé haartrend. Zelf een pony knippen. Foto: Charlotte Mesman

Wat zitten we toch raar in elkaar. Het kan zo maar gebeuren dat je van het ene op het andere moment van haar look wilt veranderen. Opeens gaat het kriebelen. Er moet direct iets gebeuren. Maar niemand heeft een kapper op afroep.

Heb je een ontembare zin in een instant nieuwe hair look? Dan zou je kunnen overwegen om jezelf een pony volgens de allernieuwste haartrends voor 2022 aan te meten. Er zijn pony’s die je thuis zelf gemakkelijk kunt knippen.

De lange pony

Kapseltrends 2022
Kapseltrends 2022. Pony’s zijn dé haartrend. Zelf een pony knippen. Foto: Charlotte Mesman

Lange pony’s zijn terug in de mode. En dat is fijn, want met lange bangs kan er niet zo heel veel mis gaan. Ten eerste omdat je ze gemakkelijk kunt wegföhnen of met speldjes vastzetten als je niet blij bent met je nieuwe hair look. Ten tweede omdat zo’n lange pony snel uitgroeit. Dus wil je op safe gaan, ga dan voor een lange pony. Ben je blij met je nieuwe ponykapsel, dan kun je altijd nog korter gaan.

Kapseltrends lente zomer 2020. Zelf een pony knippen
Kapseltrends. Zelf een pony knippen. Streetstyle foto: Charlotte Mesman

Een rechte pony is meteen ook het gemakkelijkst om zelf te knippen. In de loop der tijd kun je je kniptechniek perfectioneren. Ook als je van jezelf krullend haar hebt, kun je voor een rechte pony kiezen. Laat je haar natuurlijk opdrogen en knip de pony droog.

Een trucje om zelf gemakkelijk een rechte pony te knippen? Bepaal hoe breed en hoe ver naar achteren je je pony wilt laten beginnen. Isoleer dan met de punt van een kam de voorste haarlokken. Doe dat op een symmetrische manier, zowel links als rechts als parallel aan je voorhoofd. Draai de geïsoleerde lokken strak rond en bepaal de lengte. Houd de rond gedraaide lok daartoe langs je neus naar beneden. Haal dan diep adem (hahaha!) en knip de lok op de gewenste lengte met ferme hand af. Op internet vind je tal van tutorials die het je allemaal uitgebreid uitleggen.

De smalle pony

Kapseltrends winter 2020 2021. Pony's zijn dé haartrend
Kapseltrends. Pony’s zijn dé haartrend. Zelf een pony knippen. Foto: Charlotte Mesman

Hoe smaller je pony, hoe minder ingrijpend de verandering in je kapsel. Je zou dus kunnen beginnen met een paar voorzichtige, kortere plukjes in het midden van je gezicht zodat je de zogenaamde ‘gordijntjespony’ krijgt. Langzaam maar zeker kun je dan voor een steeds bredere pony gaan.

Al met al kunnen we alleen maar dit zeggen: lang leve de pony! Je kunt er zelf bij, hebt er niet eens een huisgenoot voor nodig (met andere woorden: als je niet blij bent met het resultaat, kun je alleen maar boos zijn op jezelf!). Het enige wat je wél moet hebben, is een beetje lef én een scherpe schaar. En dan geldt: the sky is the limit! Laat je creativiteit gaan. Het leven is te mooi om er niet van te genieten!

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE