Trendystyle.net | Culinair | Italiaanse pastaschotels | Deze pasta (trofie) maak je met één ingrediënt en zonder deegroller of pastamachine

Deze pasta (trofie) maak je met één ingrediënt en zonder deegroller of pastamachine

Trofie is een pastasoort die afkomstig is uit Genua. Deze pasta is ontzettend eenvoudig te maken en wordt gewoonlijk met pestosaus geserveerd. Je weet niet wat je proeft!

Trofie met pestosaus
Trofie, een pastasoort afkomstig uit Genua

Trofie‘ is een pastasoort die afkomstig is uit de Italiaanse havenstad Genua. Het is niet helemaal duidelijk waar het woord vandaan komt, uit het Oudgrieks of misschien wel uit het dialect van Genua maar het heeft in ieder geval iets met ‘draaien’ of ‘wentelen’ te maken hebben. Deze pasta bestaat dan ook uit gedraaide staafjes. Je kunt ze heel gemakkelijk zelf maken. Je hebt er maar één ingrediënt voor nodig (bloem); vooruit dan, twee, want er gaat ook een snufje zout bij. Verder heb je niet eens een deegroller, laat staan een pastamachine, nodig.

Trofie met pestosaus
Trofie met pestosaus

Gewoonlijk zijn de ‘trofie‘ wat korter dan die van ons (maar wel net zo lekker!). Wij waren vandaag een beetje lui en sneden de stukjes pastadeeg wat langer af zodat we minder ’trofie’ hoefden te rollen.

Verder gebruikten wij ongeveer 300 gram bloem. Dat is ongeveer goed voor 4 porties. Wij deelden het deeg echter in tweeën: we maakten twee porties trofie en van de rest van het deeg maakten we tagliatelle.

Trofie-pasta worden in Italië vooral met pestosaus gegeten. Pestosaus is gemakkelijk zelf thuis te maken. Klik hier voor ons klassieke recept. Je kunt de pestosaus ook even snel in de keukenmixer maken. Doe basilicumblaadjes, pijnboompitten, extravergine olijfolie, vers gemalen parmezaanse kaas en knoflook in de mixer. Even mixen en klaar ben je! Tegenwoordig verwijderen we overigens de ‘anima’, de groene kiem die je in het midden van de knoflook vindt. De saus wordt hierdoor minder zwaar. Maar nu het recept voor de trofie.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram bloem type 00 of durumtarwe bloem (farina di semola)
  • lauwwarm water
  • zout

Bereiding

Doe de bloem in een kom, doe er een beetje zout bij en voeg een scheutje lauwwarm water toe. Kneed de ingrediënten stevig door elkaar. Voeg steeds een beetje water toe totdat je een stevige deegbal hebt.

Trofie met pestosaus
Trofie maken. Huisgemaakte pasta

Bestuif je werkoppervlak met bloem. Snijd de deegbal in kleine stukken en rol er met je handen strengen van. Snijd de strengen in stukken en maak ze nog smaller. Snijd ze in kleine strengetjes van ongeveer 1 à 2 centimeter. Rol de stukjes deeg tussen je handpalmen tot ’trofie’.

Kook de ’trofie’ in ruim kokend water al dente. Onze trofie waren in 5 tot 6 minuten gaar.

Serveer de trofie met pestosaus. En met vers gemalen Parmezaanse kaas.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE