Trendystyle.net | Culinair | Echte pestosaus maak je met de hand. Puur genieten!

Echte pestosaus maak je met de hand. Puur genieten!

Echte pestosaus maak je met de hand. Net zoals vroeger. In een marmeren mortier met …

Pestosaus
Huisgemaakte pestosaus

Echte pestosaus maak je met de hand. Net zoals vroeger. In een marmeren mortier met vijzel. Het is heerlijk om met verse kruiden bezig te zijn en niet zomaar alles ‘heel steriel’ in de keukenmachine te mixen (mag natuurlijk wel).

‘Pesto’ komt van het Italiaanse woord ‘pestare’ en dat betekent ‘stampen’. Tijdens het fijnstampen van de verse basilicumblaadjes in de mortier komt er een heerlijke geur vrij. Puur genieten!

Een grote bos basilicum levert genoeg pestosaus op voor een paar maaltijden. Je kunt de saus gemakkelijk een paar dagen in de ijskast bewaren en – als je wilt – ook invriezen voor later.

Pestosaus
Huisgemaakte pestosaus
Pestosaus
Huisgemaakte pestosaus
Pestosaus
Huisgemaakte pestosaus
Pestosaus
Huisgemaakte pestosaus

Ingrediënten

  • 1 Bos verse basilicum (alleen de blaadjes)
  • Pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas (ongeveer 50 gram, gemalen/handgeraspt)
  • Pecorino kaas (ongeveer 50 gram, gemalen/geraspt)
  • Olijfolie extra vergine (op gevoel!)
  • 1 (of voor de liefhebbers 2) teentje(s) knoflook
  • Grof zout

Extra benodigdheden

  • Mortier en vijzel

Bereiding

Verwijder de basilicumblaadjes van de steeltjes en was de blaadjes onder stromend water. Droog de blaadjes zorgvuldig af in een schone theedoek. Wij werkten voor onze huisgemaakte pestosaus met een mortier die eigenlijk te klein was en bovendien niet van marmer. Maar het is gelukt (dit terzijde)!

Doe de basilicumblaadjes, de knoflook en het zeezout in de mortier en stamp deze ingrediënten fijn met de vijzel. Het grove zeezout helpt je hierbij. Is de mortier te klein, begin dan met een deel van de blaadjes en voeg later de rest toe. Voeg dan de pijnboompitten doe en bewerk alles tot een grove saus. Voeg dan de gemalen kaas toe en vermeng alles nogmaals. Tot slot voeg je olijfolie toe. Dit gaat een beetje op gevoel. Bepaal zelf hoe je de pestosaus (met min of meer olijfolie) het lekkerst vindt.

Op onze eerste foto hebben we de pasta – fettuccine (dikke platte spaghetti) – met daarbovenop de pestosaus met gemalen Parmezaanse kaas geserveerd. In Italië is het echter usance om de saus al in de keuken door de pasta te scheppen en dan pas de porties te maken. ’t Is maar dat je het weet, maar wij vonden het zo wat suggestiever!

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE