Trendystyle.net | Trendystyle | De mode trends (en mood) voor 2016. Free the Nipple! (en meer trends)

De mode trends (en mood) voor 2016. Free the Nipple! (en meer trends)

Weet jij al wat de modetrends voor voorjaar en zomer 2016 gaan worden? Het is …

modetrends-zomer-2016-01
Alberta Ferretti lente zomer 2016, ph. Charlotte Mesman

Weet jij al wat de modetrends voor voorjaar en zomer 2016 gaan worden? Het is nog vroeg in het jaar maar een beetje kennis van de nieuwe mode komt je vast goed van pas tijdens het shoppen in de uitverkoop en de kennismaking met de precollecties in de winkels. Laten we eens kijken wat de mood en trends gaan doen.

De mode wordt vrouwelijker

De mode voor voorjaar en zomer 2016 wordt absoluut vrouwelijker. De mood is sensueler en geraffineerder dan de afgelopen zomers. Dit is eigenlijk de ‘kapstok’ voor alle trends voor het zomerseizoen 2016.

Luchtige en vloeiende materialen

Zo komt de vrouwelijke mood tot uiting in de materialen die luchtig en vloeiend zijn en daarmee best veel van de lichamelijke vormen onthullen. In plaats van katoen en denim gaan we het komende seizoen eerder voor chiffon en zijde (en vederlicht zomerleer).

Doorzichtig. Free the Nipple!

En daarmee komen we direct op een andere belangrijke trend: doorzichtige materialen zijn terug. ‘It’s really about Free the Nipple!’ zou de Italiaanse ontwerper Giambattista Valli backstage bij zijn catwalk show Giamba (jonge lijn) geroepen hebben. Eerlijk gezegd was er op de catwalk op van Giamba nauwelijks een ‘nipple’ te zien want die waren afgedekt met sterretjes, maar er werd wel ‘omheen gedraaid’. Doorzichtigheid is dus de trend (andere ontwerpers waren minder subtiel dan Giamba, zoals bij Gucci, ontworpen door Alessandro Michele) en het modebeeld laat een vrijer en minder preuts beeld zien dan dat van de afgelopen jaren.

Roesjes, bloemen, borduursels

Als we het over ‘feminien’ (vrouwelijk) hebben, komen we vanzelf op roesjes, bloemen en borduursels uit. Het klinkt allemaal erg romantisch en zoetsappig, maar dat is het niet. Denk eerder aan luxe en geraffineerde bewerkingen. De mode voor zomer 2016 is volwassen, en ja, we zeiden het al, sensueel.

Technische bewerkingen

De mode-industrie investeert, net zoals veel andere industrieën, enorm veel tijd, geld en energie in de technologie. De bewerkingen zijn steeds geavanceerder en dat is ook in de nieuwe mode te zien. Denk hierbij met name aan laserbewerkingen. Deze technieken onderstrepen het geraffineerde imago van de nieuwe zomermode.

Hoge hakken (de comeback van de stiletto’s)

De afgelopen seizoenen hebben we volop sandalen, platte schoenen en sneakers gezien (en gedragen), maar voor zomer 2016 is de stiletto – love it or not! – weer helemaal terug! Hoge hakken komen weer in de mode en dan doen de modeontwerpers het gelijk maar goed ook. De hakken zijn dus lekker smal en hoog. Verder worden de schoenen ook weer wat puntiger. Overigens betekent dit niet dat alle sandalen in de ban gaan. Plateauzolen en sleehakken zijn verder ook nog steeds in.

Volle pastels, zwart-wit en natuurtinten

Qua kleuren gaan we in het voorjaar met name met ‘volle pastels’ van start. Ook zwart en wit zijn het komende seizoen weer van de partij. Voeg daar natuurlijke kleuren (zand, beige en specerijkleuren) aan toe en je krijgt een eerste idee van het kleurenpalet voor voorjaar zomer 2016. Verder gaan we weer volop dessins zien. Met bloemen, vlinders en pailletten. Dromerig maar niet te…

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE