Trendystyle.net | Fashion trends | Louis Vuitton: Jaden Smith in rok, en Lightening als virtuele testimonial

Louis Vuitton: Jaden Smith in rok, en Lightening als virtuele testimonial

De reclamecampagnes van Louis Vuitton doen elk seizoen weer stof opwaaien. Al vier seizoenen lang …

louis-vuitton-series-4-04
Reclamecampagne LV lente zomer 2016, Lightning voor Louis Vuitton, photo: courtesy of LV

De reclamecampagnes van Louis Vuitton doen elk seizoen weer stof opwaaien. Al vier seizoenen lang neemt het modehuis niet één maar meerdere artiesten in de arm om Nicolas Ghesquières collectie in een soort ‘artistiek beeldverhaal’ te interpreteren. Serie 4 van de LV campagnes is het werk van Juergen Teller, Bruce Weber en Square Enix. Het is een heel bijzondere serie geworden.

Lightning, de virtuele heldin uit Final Fantasy poseert voor Louis Vuitton

louis-vuitton-series-4-03
Reclamecampagne LV lente zomer 2016, Lightning voor Louis Vuitton, photo: courtesy of LV

Allereerst omdat één van de modellen in deze reclamecampagne nu eens niet een topmodel van vlees en bloed is, maar de virtuele heldin LIGHTNING uit ‘Final Fantasy’ die door wondere werelden ‘flasht’ op zoek naar haar zuster die in gevangenschap wordt gehouden (Final Fantasy is een video game dat meer dan 100 miljoen spelers over de hele wereld zou hebben geïnspireerd).

De virtuele Lightning voor LV, gecreëerd door Tetsuya Nomura & VW voor Square Enix studios, opent een heel nieuwe wereld, meent Ghesquière, waarin een image, een beeld, over de klassieke principes van fotografie en design heen gaat. ‘Lightning heralds a new era of expression‘, aldus Nicolas Ghesquière.

Met de introductie van Lightning in de modewereld van Louis Vuitton wordt het concept van ‘virtueel fotomodel’ werkelijkheid. Wie weet of in de toekomst meer ‘virtuele creaturen’ de plaats van de klassieke fotomodellen zullen gaan innemen?

Jaden Smith, zoon van Will en Jada, het nieuwe gezicht van Louis Vuitton

louis-vuitton-series-4-02
Reclamecampagne LV lente zomer 2016, Jaden Smith (rechts) testimonial voor Louis Vuitton, photo: courtesy of LV

Naast Lightening koos Ghesquière voor de LV campagne van de zomercollectie, heel onverwacht, JADEN SMITH, de 17-jarige zoon van Will en Jada, acteur, rapper, en excentriek publiek persoon, als testimonial voor zijn nieuwe damescollectie. Jaden Smith werd samen met de modellen Sarah Brannon, Rianne van Rompaey en Jean Campbell gefotografeerd door Bruce Weber.

Het is hoogst ongewoon om een jongeman als model te casten voor de campagne van een dameslijn, maar, zo legt Ghesquière uit, Jaden vertegenwoordigt een heel vrije generatie waarin vragen over ‘gender’ geen rol spelen. ‘Het is voor Jaden heel gewoon om een rok te dragen, net zoals die vrouwen die, lang geleden, zichzelf permitteerden om een herentrench of tuxedo te dragen. Jaden Smith draagt een heel interessante boodschap uit over de integratie van een globale garderobe. Hij heeft een natuurlijke, instinctieve balans die zijn buitengewone gedrag tot een nieuwe norm maakt. Dat heeft me enorm geïnspireerd in het creatieve proces van deze collectie‘, aldus Ghesquière.

Koreaanse actrice Doona Bae derde ster in de campagne van LV

louis-vuitton-series-4-01
Reclamecampagne LV lente zomer 2016, Actrice Boona Bae (rechts) voor Louis Vuitton, photo: courtesy of LV

De derde ster in Series 4 van LV is de Koreaanse actrice DOONA BAE. Fotograaf Juergen Teller vereeuwigde de actrice tegen de strakblauwe lucht van Miami.

Ghesquière ontdekte de actrice in een sci-fi actie film en was onder de indruk van haar karakter en schoonheid. ‘Ze straalt kracht en artistieke gevoeligheid uit die in lijn is met de waarden van de Maison‘ (Louis Vuitton), was het commentaar van Ghesquière.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE