Trendystyle.net | Fashion trends | Uitverkoop 2106. 10 Items waar je geen miskoop aan kunt doen

Uitverkoop 2106. 10 Items waar je geen miskoop aan kunt doen

Het is uitverkoop. Dit is het moment om met de allerbeste koopjes thuis te komen. …

uitverkoop-milaan-01
Uitverkoop in Milaan

Het is uitverkoop. Dit is het moment om met de allerbeste koopjes thuis te komen.

In veel landen is het begin van de uitverkoop, anders dan in Nederland, wettelijk bepaald. Soms gaat het zelfs per regio. Zo begon de uitverkoop in de Italiaanse modestad Milaan dit jaar op 5 januari. Gewoonlijk mijd ik de eerste dag omdat er dan een massale run op de uitverkoopjes is, maar dit jaar besloot ik ‘het’ eens mee te maken.

Door regen en wind toog ik op de morgen van 5 januari naar de Duomo (ik ben op dit moment in Milaan voor de Fashion Week Uomo (man) die volgende week begint). Ondanks het beestenweer waren de winkels tegen 11 uur al overvol. Bij Zara was het een graaien en snaaien. Voor de kassa’s stonden lange rijen. Hetzelfde was het geval bij andere fast fashion ketens in de Corso Vittorio Emanuele, de winkelstraat bij de Duomo. Voor sommige winkels vormden zich rijen en mochten de mensen gedoseerd naar binnen.

In de Via Montenapoleone waar de luxe boetieks zich bevinden, stonden jonge ‘fashionista’s’ al voor openingstijd in de rij bij de boetieks die bekend staan om hun ‘saldi’. Al met al was, aldus de media, de opkomst goed, maar dwanghekken waren dit seizoen niet nodig :-)

Tijdens het shoppen heb ik mijn ogen eens goed de kost gegeven en me afgevraagd welke items uit de wintercollectie we het komende seizoen nog gaan dragen. Want dat zijn natuurlijk de items die de moeite waard zijn om in de uitverkoop te kopen.

Hier is mijn ‘goed-slagen-in-de-uitverkoop ‘-gidsje.

Allereerst NIET kopen:

1. Alle items die heel herkenbaar voor dit winterseizoen zijn. Iedereen kent de wintercollecties nu wel. Koop daarom geen items die opvallend en kenmerkend voor deze winterseizoen zijn.

2. Andere items wij persoonlijk niet zouden kopen, zijn: (nep)suède kledingstukken met franjes zoals die dit seizoen in de mode waren (tenzij het je gebruikelijke kledingstijl is – daar moet je altijd trouw aan blijven) en gladiatorensandalen. Lange jaren ’70 jurken blijven we dit voorjaar nog wel zien.

3. Verder zouden we items die je puur en alleen koopt omdat ze deze winter ’trendy’ zijn, laten hangen. Het algemene criterium is: ‘Staat het me goed?

4. Een vierde criterium (dat eigenlijk een afgeleide van punt 3 is) is: heb je een kledingstuk tegen de volle prijs NIET gekocht omdat het niet perfect zat, de maat niet goed was of de kleur je niet stond, koop het dan ook NIET tegen een kortingsprijs. Gewoonlijk vallen we steeds over dezelfde dingen, maar als er een reden is (die niet de prijs is) waarom je het hebt laten hangen, laat het dan ook in de uitverkoop maar hangen. Het zal nooit helemaal naar je zin zijn.

10 Items waar je geen miskoop aan kunt doen:

1. Wijde broeken tot halverwege de kuit of net boven de enkel. Deze broeken gaan we het komende voorjaar opnieuw volop zien. We zagen vele ‘hoog water’-broeken in de uitverkoop (en ik zag ze in Milaan inderdaad als warme broodjes over de toonbank gaan).

uitverkoop-milaan-03
Lange jas in de zomercollectie van MSGM, ph. Mauro Pilotto

2. Lange jassen. Deze trend zag in het najaar van 2015 het licht en zet ook het komende seizoen door. De trend heeft nog niet echt voet aan de grond gekregen maar wellicht laat een lange jas (zo je wilt tot op de grond) zich in de lente gemakkelijker dragen in de herfst (regen en wind) of winter (kou). Ook klassieke jassen en jacks verdienen de aandacht. Een mooie winterjas in de uitverkoop gekocht is altijd prima.

3. Pyjama-pakken. Ook dit is een trend die we van de winter meenemen naar het voorjaar. Je vindt ze in het zwart met biesjes maar ook met fantasieën (vooral Chinese prints).

4. Kanten bloesjes en jurken. Kant is supervrouwelijk, net zoals de mood voor lente en zomer 2016.

5. LBD-tjes. Little Black Dresses zijn tijdloos. Je kunt er niet genoeg van hebben. Dus tik je droom-LBD-tje tegen een zacht prijsje op de kop, ook al weet je nog niet wanneer je het gaat dragen.

6. Witte jurken. Je zult er niet veel in de wintercollecties van tegenkomen, maar een sporadisch wit jurkje zag ik toch wel hangen (toen ik ervoor terugging, was het weg).

7. Jassen en blazers zonder mouwen. De ‘mouwloze’ (blote armen) trend van deze winter zet door en dit soort exemplaren zijn momenteel volop afgeprijsd. Ga voor wat lichtere kleuren.

8. Metallics. Vooral zilverkleurige items gaan we het komende seizoen nog veel dragen. Laat ze echter niet tot het voorjaar hangen, maar combineer ze met je wintergarderobe. Ze geven je outfit (en je gezicht) licht.

9. Accessoires. Dit is hét moment om een mooie tas, sjaal, beanie of zonnebril te kopen. Let vooral op de klassiekere exemplaren. Een nieuw setje dikke wintersjaal + muts tegen een klein prijsje is in deze tijd van het jaar ook nooit weg.

10. Basics. Nog basics nodig? Lingerie, coltruitjes, leggings, skinny’s, kokerrokjes en lange broeken zijn perfecte aankopen in de uitverkoop, zeker als je weet dat je ze direct gaat dragen en je ze gemakkelijk met je garderobe kunt combineren.

charlotte-mesman

Door Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via haar kolom The Blonde Potato deelt ze haar passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE