Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Zo zien de bobkapsels voor deze lente eruit

Zo zien de bobkapsels voor deze lente eruit

Bob kapsels zijn dé haartrend voor 2022. Kies je stijl: steil en op één lengte voor een klassiek hoofd of gelaagd voor een hippe hair look.

Kapseltrends lente zomer 2022
Kapseltrends. Dit zijn de bobkapsels voor lente zomer 2022. Foto in het midden: Etro. Links en rechts: Charlotte Mesman

Er was eens… een bobkapsel. Het was steil en op één lengte geknipt. Een directrice van een beroemd modeblad (lees: Anna Wintour van Vogue Amerika) voegde er een pony aan toe. Maar dat was slechts een detail, een signatuur van madame herself. Feit is dat de bobkapsels van de afgelopen jaren eigenlijk altijd op één lengte waren geknipt.

10 Anti-aging tips voor mooi en gezond haar
Het beroemdste bob kapsel ter wereld: Anna Wintour, directrice Vogue US. Foto: Mauro Pilotto

De kapseltrends voor 2022 brengen daar verandering in. Dankzij de invloeden van Y2K (Year 2000), het optimistische tijdperk rond de eeuwwisseling, en Rachel van ‘Friends’ zijn gelaagde bobkapsels weer terug in beeld. Wij vinden ze supercool! Dat doet echter niets af aan de steile bobkapsels die op één lengte zijn geknipt. Voor elk wat wils! Beide haarstijlen zijn stylish en up-to-date

Haarmode 2022. Bob kapseltjes. Steil en strak

Kapseltrends lente zomer 2022
Kapseltrends. Dit zijn de bobkapsels voor lente zomer 2022. Foto Charlotte Mesman

Supersteile, strakke bobkapseltjes zijn ontzettend elegant en fashionable. Ze laten zich heel gemakkelijk dragen. Als je van nature steil haar hebt, is zo’n strakke en cleane haarsnit perfect. De strakke bobkapsels voor 2022 zijn vrij kort. Voor een French bob houd je je mond als leidraad voor de lengte aan, voor een chin bob à la Anna Wintour – anti-aging bij uitstek – is je kin je graadmeter. Als je durft, kun je ze met een micro/baby pony combineren.

Kapseltrends lente zomer 2022
Kapseltrends. Dit zijn de bobkapsels voor lente zomer 2022. Foto Charlotte Mesman

Een bobkapsel zonder pony draag je bij voorkeur met een middenscheiding volgens de haartrends van 2022, maar niemand verbied je om voor een zijscheiding te kiezen. Good to know: een zijscheiding is meer flatterend dan een middenscheiding omdat deze asymmetrische gelaatstrekken camoufleert.

Haarmode 2022. Bob kapseltjes. Gelaagd is de nieuwste trend

Kapseltrends lente zomer 2022
Kapseltrends. Dit zijn de bobkapsels voor lente zomer 2022. Model Valerie Scherzinger. Foto Charlotte Mesman

Ben je toe aan verandering? Experimenteer dan met een gelaagd bobkapsel. Deze trend hing in de lucht. Het matje (mullet) dat we de afgelopen seizoenen op de catwalks terugzagen, zorgde voor een interessante comeback van lengteverschillen in halflange kapsels. Die trend heeft zich verzacht. De lengteverschillen zijn soft maar zorgen voor mooie bewegingen en meer volume in (dun) haar.

Gelaagd geknipte bob kapsels zijn enorm in opkomst. Deze kapsels vragen om een kapper die wanten weet. De structuur van je kapsel moet zodanig zijn dat je er met gemak luchtige volumes en spannende bewegingen in kunt aanbrengen.

Bekijk de kapselfoto’s voor 2022 en kies het kapsel dat bij jou past!

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE