Trendystyle.net | Ben jij F.A.D. besmet?

Ben jij F.A.D. besmet?

Facebook addiction disorder, ook wel F.a.d., is een pathologie die zich met de toename van …

Facebook addiction disorder, ook wel F.a.d., is een pathologie die zich met de toename van het aantal gebruikers van facebook, inmiddels bijna 700 miljoen, steeds meer verspreidt.

Ben jij zo iemand die met de smarthphone in de hand over straat loopt om je profiel op facebook te checken, of kun je niet leven zonder je vriendinnen te berichten ‘dat je nu in de bus zit en naar je werk gaat’ of ‘dat je aan het lunchen bent met die en die’ en lees je de reacties die daarop binnen komen à la minute, dan bestaat er geen twijfel over: je bent met FAD besmet.

Het lijkt erop dat 350 miljoen personen op de wereld aan het syndroom lijden. Om te ontdekken of jullie ook tot die categorie behoren, hoef je alleen maar na te gaan of je in de afgelopen zes maanden tenminste drie van de onderstaande symptomen bij jezelf hebt waargenomen:

  1. De tijd die je online doorbrengt om je ‘honger’ naar berichtjes en reacties te stillen neemt van dag tot dag toe. Let ook eens op hoeveel vensters je tegelijkertijd op je desktop open hebt staan. Veel vensters kunnen op FAD duiden.
  2. Je voelt je onrustig en nerveus als je niet online bent en hebt de neiging om over facebook te praten als je niet voor de computer zit. De onrust en het praten over facebook doen zich vooral voor als je je profiel even niet kunt checken omdat de normale dagelijkse activiteiten je daarvan af houden.
  3. Je besteedt steeds minder tijd aan normale sociale activiteiten als sporten en het ontmoeten van vrienden omdat je liever online bent. Kortom, je chat liever een avondje dan dat je ergens gaat eten met een vriendin.
  4. Virtuele afspraken: je maakt steeds vaker afspraken online dan dat je samen naar de bioscoop gaat.
  5. Vrienden: 8 tot 10 vrienden op fb zijn complete vreemden voor je die je waarschijnlijk nog nooit in werkelijkheid hebt ontmoet.
  6. En als je iemand in het echte leert kennen en bij het horen van zijn of haar naam direct zegt ‘Ik ga je op facebook opzoeken’, dan hoef je niet verder te zoeken naar andere symptomen. Dan ben je echt ‘besmet’.

Zijn jullie FAD besmet? Welke symptomen herken je?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE