Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Fitness. Januari is jouw maand om te (gaan) sporten!

Fitness. Januari is jouw maand om te (gaan) sporten!

Ben jij zo iemand die een dieet altijd op maandag, de eerste dag van de …

Sporten
Begin het nieuwe jaar sportief

Ben jij zo iemand die een dieet altijd op maandag, de eerste dag van de nieuwe week, begint? Dan stellen we ons zo voor dat januari voor jou het ideale moment is om je goede voornemen om die overtollige kilootjes aan te pakken in de praktijk te brengen. Hier zijn onze tips.

  1. Waarom zou je deze maand niet beginnen om te werken aan een strakker lijf? Januari is een optimistische maand, een maand waarin we onze blik langzaam maar zeker gaan richten op de lente en zomer. En van de zomer willen we natuurlijk in optimale vorm in bikini op het strand verschijnen. Dus… Waar wacht je nog op?
  2. In december hebben we ons tegoed gedaan aan machtige winterschotels, aan kerststollen, marsepein en chocolade… Maar dat was vorig jaar. Er ligt nu een heel nieuw jaar voor ons. Begin het nieuwe jaar met een schone lei. Wees matig met suiker en vette voedingsmiddelen. Bereid heerlijk frisse salades met een lichte dressing, geniet van vers sinaasappelsap en helder bronwater. Je zult je ‘schoon’ en herboren voelen.
  3. De dagen worden langer… Een teken dat de winter, hoewel het nog koud is, langzaam maar zeker plaats zal gaan maken voor het eerste voorjaarszonnetje. Geniet van de natuur, van de langere dagen. Maak wandelingen in de frisse buitenlucht en fantaseer ondertussen over je nieuwe lentegarderobe. Dat werkt heel motiverend!
  4. Je hoeft geen wetenschappelijke achtergrond te hebben om te begrijpen dat als je nu op een gezonder (en magerder) voedingspatroon overstapt, je tegen de tijd dat de zomer begint, in stralende vorm zult zijn. Je hebt dus alle tijd om langzaam je oude vorm terug te vinden en hoeft echt geen streng dieet te volgen. Schep kleinere porties op en beperk, zoals gezegd, zoetigheden en vette voedingsmiddelen. Resultaat verzekerd! Bedenk nu maar alvast hoe mooi dat jurkje dat je in de nieuwe lentecollectie hebt zien hangen, je straks zal staan!
  5. Nog niet ingeschreven bij de sportschool? Het nieuwe jaar is daar een goed moment voor. Drie keer per week een uurtje sporten doet wonderen. Verdeel je trainingen in twee delen: cardiofitness voor vetverbranding en krachttraining. Denk niet dat krachttraining – trainen met gewichten – niet belangrijk is. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer energie je lichaam verbrandt, ook als je rust. Met een beetje spier ziet je lichaam er bovendien direct strakker uit.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE