Trendystyle.net | Lifestyle | Barcelona is… Gaudi. Park Güell en Sagrada Familia

Barcelona is… Gaudi. Park Güell en Sagrada Familia

Na mijn uitgebreide shopping avontuur van gistermiddag hier in Barcelona was het vandaag tijd voor …

Park Güell en Sagrada Familia

Na mijn uitgebreide shopping avontuur van gistermiddag hier in Barcelona was het vandaag tijd voor Gaudi. Ik had gisteren al vol bewondering voor Casa Battló op de Passeig de Gràcia gestaan. Gaudi’s architectuur met al die rondingen spreekt mij  enorm aan. Park Güell – het park dat Gaudi begin vorige eeuw ontwierp en dat ik vandaag bezocht – voldeed aan alle verwachtingen. Het mozaïek, de salamanderfontein, de opvallende gebouwen, het wijdse uitzicht over de zee.

Maar… wat een mensenmassa! Ik was echt blij dat de salamander aan de ingang niet een echt levend beest was, want het had geen leven gehad! Even had ik de neiging om ervan door te gaan maar uiteindelijk hield ik aan dit ‘park’ toch een goed gevoel aan over. Verwacht overigens in de zomermaanden geen natuur, het gaat om de architectuur en in stilte genieten van een boom of bloem is er met al deze toeristen niet echt bij. Alhoewel, ik heb voor het eerst parkietjes (of waren het kleine papagaaitjes) in vrijheid gezien. Ze vlogen in en uit de top van een palmboom.

’s Morgens vòòr mijn bezoek aan Park Güell was ik ook nog bij de Sagrada Familia geweest. Ik zag de basiliek vanuit Park Güell weer terug. Je kunt er niet omheen (zelfs tijdens de landing met het vliegtuig zag ik de Sagrada Famìlia). Het is enorm indrukwekkende structuur, maar ook hier weer veel mensenmassa’s  en anderhalf uur wachttijd om er binnen te kunnen. Ik genoot uiteindelijk meer van de kindertjes die de zeepbellen van een creatieve bellenblazer in het park voor de Sagrada Familia met hun handjes kapot maakten! Wat vinden jullie ervan? Alles de moeite waard om de mensenmassa’s te trotseren? Of misschien een ander seizoen uitzoeken? (ha… dat zeg ik tegen mezelf!)

Park Güell en Sagrada Familia
Park Güell en Sagrada Familia
Park Güell en Sagrada Familia
Park Güell en Sagrada Familia
Park Güell en Sagrada Familia
Park Güell en Sagrada Familia
Park Güell en Sagrada Familia
Park Güell en Sagrada Familia
Park Güell en Sagrada Familia
Park Güell en Sagrada Familia
Park Güell en Sagrada Familia
Park Güell en Sagrada Familia
Park Güell en Sagrada Familia
Park Güell en Sagrada Familia

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE