Afvallen. Waar doe jij het voor? 5 Tips voor optimale motivatie

Afvallen
Afvallen. Waar doe jij het voor? 5 Tips voor optimale motivatie

Je hebt wat pogingen gedaan om af te vallen. Sommige gaven resultaat, andere niet, maar feit is dat je eigenlijk weer terug bij af bent.

Afvallen. Waar doe jij het voor? 5 Tips voor optimale motivatieJe hebt wat gelijnd, even ging het goed, maar nu staat de naald van de weegschaal weer op het gebruikelijke plekje. Of is misschien nog verder (naar de verkeerde kant) doorgeslagen…?

Wat schort eraan? Grote kans dat het met je motivatie te maken heeft

Afvallen is een levensstijl en als je er niet in gelooft, dan zal er ook niets gebeuren. Dit geldt overigens voor veel, zo niet alle dingen in het leven. Je kunt de tips hieronder dus ook in een ruimere context plaatsen en gebruiken om andere doeleinden te bereiken.

Enkele tips om gemotiveerd te lijnen:

1. Realiseer je dat afvallen een verandering in je levensstijl betekent. Afvallen is niet slechts een kortere of langere periode in je leven. Als je blijvende resultaten wilt bereiken zul je ernaar moeten leven. En dat is helemaal niet zo erg als het misschien lijkt. Integendeel, je zult merken dat je je er beter bij zult voelen.

2. Fixeer je niet op je streefgewicht, maar vraag je af WAAROM je wilt afvallen. Wat is de reden? Voorbeelden zijn: ‘Ik moet geopereerd worden aan mijn knie’, ‘Ik moet afvallen van mijn dokter’, maar ook ‘Ik wil me beter voelen’, ‘Ik wil gezond eten’. Alles is goed als het maar jouw eigen persoonlijke reden betreft.

3. Schrijf de redenen waarom je wilt afvallen op zodat je gedwongen bent om ze helder en duidelijk te formuleren. Lees dit briefje tenminste 2 tot 3 keer per dag door. In de loop van de tijd kan de reden waarom je een dieet wilt volgen veranderen, maar dat geeft niet. Als je maar altijd duidelijk voor ogen hebt waar je motivatie vandaan komt.

4. Besef dat jij de motor van alles bent, hoe behulpzaam ouders, vrienden, je partner of de dietoloog ook zijn.

5. Weeg jezelf niet meer dan één keer per week en beschouw dit als een positief moment en niet als een moment waar je humeur de komende uren, zo niet dagen, vanaf hangt. Als je overtuigd bent dat je de juiste weg ingeslagen hebt, dan moet het allemaal goed komen. Natuurlijk zullen er hobbels in de weg zitten en zul je obstakels tegenkomen, maar beschouw deze kleine en grote moeilijkheden als een uitdaging en een nuttige ervaring.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE