Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | 10 Tips en trucjes voor lange, volle wimpers (net nepwimpers maar dan echt!)

10 Tips en trucjes voor lange, volle wimpers (net nepwimpers maar dan echt!)

Wat nu nepwimpers of wimperextensions? Met deze tips en trucjes krijg jij lange, volle en …

Volle wimpers
10 Tips en trucjes voor volle dikke wimpers

Wat nu nepwimpers of wimperextensions? Met deze tips en trucjes krijg jij lange, volle en dikke wimpers die het met gemak tegen een paar nepwimpers kunnen opnemen!

1. Een must: de wimpertang

Rechte wimpers gaan in je wimperlijn op waardoor ze minder zichtbaar zijn. Eén van de geheimen om je wimpers langer te laten lijken, is dus: je wimpers krullen. Daarvoor kun je het beste een wimpertang gebruiken. Het is een kleine aanschaf waar jij en je wimpers veel plezier van zullen hebben.

De wimpertang gebruik je voordat je mascara opbrengt, dus op schone wimpers. Krul je wimpers op drie punten: vlakbij de wimperaanzet, in het midden en aan de punten. Doe het voorzichtig (je wimpers moeten langer mee!) en druk de tang per keer 8 tot 10 seconden aan.

Wil je het helemaal professioneel aanpakken, dan verwarm je de wimpertang eventjes met de föhn (niet te lang, want de tang wordt snel goed heet). Op deze manier blijven je wimpers de hele dag mooi krullen. P.S. Niet niezen tijdens de operatie (of in ieder geval de tang voor het niezen wegnemen), want het zou je wel eens je wimpers kunnen kosten :-)

2. Een goede mascara

Na het gebruik van de wimpertang breng je de mascara aan. Het is heel belangrijk dat je een goede mascara kiest die bovendien geschikt is voor jouw type wimpers. Analyseer je wimpers. Heb je volume nodig of eerder lengte, of allebei? Welke mascara voor jou goed werkt, is heel persoonlijk. Proberen is ons advies!

3. De mascara aanbrengen

Voor het aanbrengen van mascara is geduld nodig. Neem er dus je tijd voor. Begin met horizontale zigzag bewegingen om de wimpers volume te geven. Daarna draai je het borsteltje in een verticale houding en kleur je de wimpers in de lengte. Breng meerdere lagen aan.

4. Waterproof mascara om rechte wimpers te laten krullen

Heb je vrij rechte wimpers die zich maar moeilijk laten krullen of snel weer recht worden, gebruik dan een waterproof mascara. Het resultaat houdt langer!

5. Talkpoeder voor het ‘nep’effect

Een trucje dat celebs en modellen wel gebruiken om hun wimpers meer volume te geven, is: talkpoeder!

Breng eerst een of twee laagjes mascara over de hele lengte van je wimpers aan. Doe een beetje talkpoeder op de rug van je hand en haal er een wattenstaafje of een oud, droog mascaraborsteltje door. Breng de poeder nu met het wattenstaafje/mascaraborsteltje voorzichtig op je wimpers aan. Als het goed is, gaan ze er een beetje grijs uitzien. Doe er nu nog een laagje mascara overheen en violà… het lijken wel nepwimpers!

Overigens bestaat er ook speciale wimperpoeders die je op dezelfde manier als de talkpoeder gebruikt.

6. Wimpervezels

Behalve wimperpoeder kun je ook wimpervezels gebruiken. Dit zijn mascara’s met ‘vezelstukjes’ die zich aan je eigen wimpers hechten waardoor ze voller en langer lijken.

7. Slim je ogen opmaken

Verder kun je ook met je oogmake-up heel wat voor je wimpers doen. Zo zal een dikke streep eyeliner op je bovenste ooglid je wimpers tegen het zwart doen wegvallen. Wil je ze optimaal laten uitkomen dan maak je je oogleden wat lichter op én trek je met een zwart oogpotlood een lijntje ìn je oog langs je bovenste wimpers. Hierdoor lijken ze nòg langer.

8. Voorzichtig afhalen

Het lijkt misschien logisch maar haal je wimpers ’s avonds heel voorzichtig af zodat de haartjes niet verzwakken of breken. Gebruik een middel dat speciaal voor het reinigen van oogmake-up is bedoeld. Heb je waterproof mascara gebruikt, laat het wattenschijfje met de reinigingsmelk of -lotion dan eventjes op je wimpers liggen zodat de mascara kan losweken en je niet hard hoeft te wrijven.

9. Eet je wimpers lang

Eten voor langere wimpers? Het klinkt bizar, maar let er eens op of je genoeg silicium (kiezelzuur) binnenkrijgt. Dit mineraal is onder meer goed voor de haargroei. Silicium is te vinden in onder meer kool, olijven, komkommer, asperges, zilvervliesrijst, hele granen en volkorenproducten.

10. Kunstgrepen: groeiserums voor je wimpers

Vind je je wimpers niet lang genoeg, dan zou je eens over groeiserums kunnen denken. Voorheen gebruikte men voor dit soort serums bimatoprost, een stofje dat wordt gebruikt om glaucoom (groene staar) tegen te gaan. Toen bleek dat gebruikers van dit stofje langere wimpers kregen (een interessante bijwerking), is men dit ook in wimpergroeiserums gaan gebruiken. Tegenwoordig is dit stofje vervangen door andere soortgelijke stofjes in lagere concentraties. We raden je wel aan je goed te informeren voordat je dit soort producten gebruikt.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE