Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Lip plumpers voor tijdelijk vollere lippen?

Lip plumpers voor tijdelijk vollere lippen?

Welke vrouw droomt er nu niet van volle lippen zoals die van Angelina Jolie? Volle …

Lip plumpers
Lip plumpers voor tijdelijk vollere lippen?

Welke vrouw droomt er nu niet van volle lippen zoals die van Angelina Jolie? Volle lippen zijn sensueel en worden bovendien geassocieerd met jeugdigheid. Iedereen weet immers dat lippen in de loop der jaren dunner worden. De cosmetica-industrie speelt handig op ons – laten we het noemen – gevoel voor esthetica in.

Behalve injecties met alle mogelijke stofjes voor vollere lippen zijn er ook de zogenaamde ‘lip plumpers’ of volume-lipproducten die de lippen tijdelijk ‘opblazen’. Het betreft relatief nieuwe producten. Vooral in de Verenigde Staten is het gebruik van deze ‘volle-lipproducten’ een rage.

Wat doen deze lippenstiften voor vollere lippen nu eigenlijk?

Het klinkt allemaal heel fantastisch. Je gebruikt een lip plumper en voilà.. je hebt volle lippen waar Angelina jaloers op mag zijn. Tenminste, als we op de reclames mogen afgaan. Maar hoe werkt zo’n lip-volumeproduct nu eigenlijk?

Het principe is heel eenvoudig: lip plumpers zijn gebaseerd op irriterende stofjes die de delicate huid van je lippen doen opzwellen. Zo kunnen deze lipproducten ingrediënten als pepermunt, kaneel, menthol, niacine (nicotinezuur) en capsaïcine (de stof die Spaanse pepers zo heet en branderig maakt) bevatten. De bloedvaatjes in de lippen verwijden zich waardoor de mond tijdelijk roder wordt en er wat opgeblazen uitziet.

Na het aanbrengen van de lip plumper zul je dan ook een min of meer sterk tintelend gevoel in je lippen voelen. Voedende en kalmerende ingrediënten als oliën, honing en aloe vera moeten de lippen verzachten. Sommige lip plumpers bevatten bovendien lichtreflecterende deeltjes waardoor de lippen nog voller ogen.

Vollere lippen met make-up

Is de irriterende reactie voorbij, dan zullen de lippen er weer uitzien als voorheen. Wil je een duurzamer resultaat verkrijgen, dan kun je aan inspuitingen met injectable fillers (bijvoorbeeld met hyaluronzuur) denken. Maar je kunt ook een andere weg bewandelen om vollere lippen te creëren, namelijk die van de juiste make-up producten en technieken. Hier zijn onze tips:

  1. Breng een beetje foundation op je lippen aan (of ga voor een lip primer) zodat je lippenstift beter hecht en minder snel uitloopt.
  2. Gebruik een licht lippotlood (huidkleur of heel zacht roze) en omlijn je lippen net buiten de natuurlijke liplijn. Hierdoor lijken je lippen voller maar geef je je mond ook een scherpe en gedefinieerde vorm.
  3. Omlijn je lippen ook eens met een huidkleurig zacht potlood. De omvang van je mond is hierdoor nog beter gedefinieerd en rimpeltjes zijn minder goed zichtbaar.
  4. Breng nu een lichtgekleurde lippenstift aan (lichte kleuren doen je lippen voller lijken, donkere kleuren maken ze dunner en smaller). Gebruik een lippenseeltje om je lippen nauwkeurig in te vullen. Vergeet ook de mondhoeken niet. Hap nu lichtjes in een tissue en breng nog een laag lippenstift aan. De lippenstift zal beter hechten.
    Tip: houd je niet van al te bleke lippen gebruik dan een lichte kleur als basis en tip op het midden van je lippen een wat fellere kleur.
  5. Als laatste breng je een lip gloss aan. De gloss reflecteert het licht en zal je lippen voller doen lijken.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE